Sedlarević: Neka dokažu da su se borili

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Sedlarević: Neka dokažu da su se borili

NOVI SAD –  Ustavni sud Srbije (USS) ocenio je neustavnom uredbu Vlade Srbije od 17. juna 2005, prema kojoj je se članovi Ravnogorskog pokreta smatraju učesnicima Narodnooslobodilačkog rata.

LSV

Prema ovoj odluci USS, kako je objavio list Danas, članovima Ravnogorskog pokreta uskraćeno je pravo na borački dodatak, ličnu invalidninu, dodatak za negu i pomoć, ortopedski dodatak, pravo na banjsko i klimatsko lečenje o trošku države, pravo na ortopedska i druga pomagala. Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević pozdravlja za Danas ovu odluku Ustavnog suda Srbije, ocenjujući da „živimo u vremenu u kojem se sve prekraja, pa i antifašistička istorija“. Ona objašnjava da je u Vojvodini, ali i u drugim krajevima Srbije, postojao jak antifašistički front „u kojem nisu učestvovali pripadnici Ravnogorskog pokreta“.
– LSV pokreće inicijativu, ukoliko oni koji zastupaju priču o antifašističkoj ulozi Ravnogorskog pokreta dokažu da je bila ijedna bitka u antifašističkoj borbi u kojoj su učestvovali, da će podržati to tako što će se založiti da se ta mesta i datumi adekvatno obeleže. Međutim, svi znaju da ta mesta i datumi ne postoje, ukazuje Sedlarevićeva. Odlukom USS, pripadnici Ravnogorskog pokreta i dalje imaju pravo na penziju i profesionalnu rehabilitaciju.

(BILSV, 29. 09. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook