Zaštititi renome Srpskog narodnog pozorišta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Zaštititi renome Srpskog narodnog pozorišta

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić juče je u Vladi APV razgovarao sa predstavnicima četiri  sindikata Srpskog narodnog pozorišta - samostalnog sindikata, sindikata „Nezavisnost", Sindikatom muzičkih umetnika i  Sindikatom tehnike u SNP-u, a sastanku su prisustvovali i predstavnici  republičkog, pokrajinskog i  gradskog sindikata kulture.

LSV

Predstavnici sindikata Srpskog narodnog pozorišta informisali su resornog sekretara o problemima, koji već duže vreme traju u ovoj renomiranoj kulturnoj instituciji, a odnose se na sistematizaciju radnih mesta, kako po horizontalnoj tako i po vertikalnoj skali, na problem Statuta koji je donet prošle godine, a njegove odredbe, kako oni navode, se ne primenjuju; zatim na problem međuljudskih odnosa, kao i na visoke honorare koji se isplaćuju pojedinim umetnicima.
Slaviša Grujić je istakao da pokrajinska vlada neće dozvoliti urušavanje ugleda i značaja najveće institucije kulture u Vojvodini, čiji osnivač je Vlada AP Vojvodine. Cilj je da ona funkcioniše, istakao je Grujić i dodao da je u međuvremenu od trenutka njegovog stupanja na čelo Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno infromisanje u SNP  upućen Upravni nadzor, koji je dostavio o tome i izveštaj, obavljen je razgovor sa upravnikom pozorišta Aleksandrom Milosavljevićem i nadalje će se sprovoditi sve one mere, koje su u skladu sa Zakonom o kulturi.
– Primedbe koje ste danas izneli, biće preispitane i u najkraćem  roku će se na njih i odgovoriti. Pomenuta sistematizacija će se takođe razmotriti, kao i externi i interni ugovori, kao i  sva druga pitanja, koja u dogledno vreme moraju da se reše, kako bi se nastavio rad ove institucije u skladu sa renomeom, koji ona nosi - rekao je Slaviša Grujić. Dodao je da nikakve ishitrene i nesmotrene odluke neće se naprečac donositi, već samo one koje podležu zakonskoj proceduri.     

(BILSV, 29. 09. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook