Zaštititi renome Srpskog narodnog pozorišta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Zaštititi renome Srpskog narodnog pozorišta

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić juče je u Vladi APV razgovarao sa predstavnicima četiri  sindikata Srpskog narodnog pozorišta - samostalnog sindikata, sindikata „Nezavisnost", Sindikatom muzičkih umetnika i  Sindikatom tehnike u SNP-u, a sastanku su prisustvovali i predstavnici  republičkog, pokrajinskog i  gradskog sindikata kulture.

LSV

Predstavnici sindikata Srpskog narodnog pozorišta informisali su resornog sekretara o problemima, koji već duže vreme traju u ovoj renomiranoj kulturnoj instituciji, a odnose se na sistematizaciju radnih mesta, kako po horizontalnoj tako i po vertikalnoj skali, na problem Statuta koji je donet prošle godine, a njegove odredbe, kako oni navode, se ne primenjuju; zatim na problem međuljudskih odnosa, kao i na visoke honorare koji se isplaćuju pojedinim umetnicima.
Slaviša Grujić je istakao da pokrajinska vlada neće dozvoliti urušavanje ugleda i značaja najveće institucije kulture u Vojvodini, čiji osnivač je Vlada AP Vojvodine. Cilj je da ona funkcioniše, istakao je Grujić i dodao da je u međuvremenu od trenutka njegovog stupanja na čelo Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno infromisanje u SNP  upućen Upravni nadzor, koji je dostavio o tome i izveštaj, obavljen je razgovor sa upravnikom pozorišta Aleksandrom Milosavljevićem i nadalje će se sprovoditi sve one mere, koje su u skladu sa Zakonom o kulturi.
– Primedbe koje ste danas izneli, biće preispitane i u najkraćem  roku će se na njih i odgovoriti. Pomenuta sistematizacija će se takođe razmotriti, kao i externi i interni ugovori, kao i  sva druga pitanja, koja u dogledno vreme moraju da se reše, kako bi se nastavio rad ove institucije u skladu sa renomeom, koji ona nosi - rekao je Slaviša Grujić. Dodao je da nikakve ishitrene i nesmotrene odluke neće se naprečac donositi, već samo one koje podležu zakonskoj proceduri.     

(BILSV, 29. 09. 2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook