LSV pozdravlja nastavak evropskog puta Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja nastavak evropskog puta Srbije

NOVI SAD, 19. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja napor koji je pokazao tim predvođen Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem  u nastavku dijaloga sa Prištinom, a samim tim i nastavku evropskog puta Srbije.

LSV

Upravo na tu snagu pozivao je Nenad Čanak pišući 5. aprila državnom rukovodstvu i apelujući da, pošto su preuzeli odgovornost, postupe hrabro, mudro i u interesu svih građana te da se odluče za nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Kao i tada, ukazujemo da je ovo pitanje koje će ne samo odrediti sudbinu građana Kosova, nego i svih građana Republike Srbije, ali i na dugi rok odrediti put i zbivanja u čitavom regionu.

Sada je, sve izvesnije, to put u dobru budućnost među prijateljima.

Članstvo u EU briše granice i može relaksirati mnoga pitanja koja se danas čine tvrdim i nerešivim, pa tako i omogućiti da Srbija bolje pomaže građane za čiju je budućnost bila zabrinuta.

I u pismu državnom rukovodstvu, i prilikom kasnijeg susreta sa premijerom Ivicom Dačićem i potpredsednicom vlade Suzanom Grubješić, predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine su jasno poručili da uprkos političkim razlikama, ukoliko se državni vrh odluči za nastavak evropskog puta, po tom pitanju može računati na podršku LSV.

To ponavljamo i danas.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook