LSV pozdravlja odluku Evropskog saveta o otvaranju pregovora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 28. 06. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja odluku Evropskog saveta o otvaranju pregovora

NOVI SAD, 28. jun - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja vest o odluci Evropskog saveta da sa Srbijom otvori pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.

LSV

Evropska unija je, na ovaj način, pokazala da ceni brojne napore koje je Srbija preduzela na putu evropskih integracija i uopšte, želji da se menja.
Ovaj korak je tim važniji i veći, s obzirom na brojne i snažne pokušaje raznih političkih faktora da se on spreči.

Odluku evropskih zvaničnika da se prva međuvladina konferencija održi najkasnije u januaru 2014. godine, ne treba shvatiti kao nekakvu novu kaznu i uslovljavanje, već kao poruku da u svemu što čini na putu evropskih integracija Srbija treba da bude i dalje posvećena, sistematična i dosledna.

Činjenica je, takođe, i da je pre evidentnih napora uloženih tokom proteklih godinu dana, Srbija učinila i brojne druge napore koje ne treba zaboraviti i da bi do ovog evropskog koraka došlo i ranije da današnja vlast a tadašnja opozicija nije bila protiv ispunjenja naših obaveza i evropskih integracija.

Sigurno je da bismo uštedeli nekoliko godina i napredovali brže da stranke koje su sada na vlasti nisu trošile vreme nazivajući nas izdajnicima zbog toga što smo insistirali na evropskom putu, svesni da je jedino on dobar za Srbiju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u nekoliko navrata pozdravila činjenicu da je nekim potezima, počev od normalizacije odnosa na relaciji Beograd-Priština do rada na evropskim integracijama, vlast sprovela deo programa LSV i pozvali smo ih da tako i nastave.
I danas, kao i u nekoliko navrata do sada Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje da su evropske integracije jedini i najvažniji put za dobru budućnost Srbije i da će, uprkos jasnim političkim razlikama, LSV podržati svaki potez državnog rukovodstva koji vodi ka bržem priključenju EU.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook