LSV protiv izmena Zakona o NBS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

LSV protiv izmena Zakona o NBS

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov ponovila je danas da će poslanička grupa LSV glasati protiv izmena Zakona o Narodnoj banci Srbije, jer one ne garantuju  nezavisnost Narodne banke.

Aleksandra Jerkov

- Glasali smo protiv prvih predloga za izmene i dopune Zakona u avgustu. S obzirom na to da najveći deo svih tih nedostataka, koje su tada isticali poslanici, međunarodna i stručna javnost, nije otklonjen i da predložene izmene i dopune ne samo da ne povećavaju nezavisnost, nego još više dovode NBS u zavistan položaj, smatramo da ovaj Zakon nikako ne može imati našu podršku – istakla je Jerkov.

Ona je dodala da se plaši da će se pred poslanicima za nekoliko meseci ponovo naći izmene i dopune Zakona o NBS, jer će tada predlagač, već treći put, morati da posluša ono što su mu govorili narodni poslanici, stručna i međunarodna javnost.

- Nažalost, osim onih amandmana koje je dao Odbor za finansije, predlagač je usvojio vrlo malo amandmana za koje verujemo da bi donekle popravili kvalitet ovog zakona. Zbog toga će poslanička grupa LSV glasti protiv ovog zakona – zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 05.11.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook