LSV protiv zakona o Južnom toku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 12. 02. 2013. | Komentara: 0

LSV protiv zakona o Južnom toku

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće podržati zakon o Južnom toku, uprkos dobrima stranama koje on ima, jer se nikako ne smeju zanemariti one loše, istakao je danas poslanik LSV u Narodnoj skupštini Karolj Čizik.

LSV

Tokom rasprave o Predlogu zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i pribavljanja dokumentacije radi realizacije izgradnje gasovoda Južni tok, Čizik je ukazao da, pored loše sklopljenog sporazuma na osnovu kojeg Srbija u zajedničkom preduzeću ima 49, a ruski partner 51 odsto vlasništva, postoji još nekoliko veoma negativnih strana tog sporazuma.

– Svi ti pregovori, razgovori i ugovori, odnosno sporazumi sklopljeni su i podržani bez pitanja nas Vojvođana. Sve institucije AP Vojvodine su zaobilažene i kod ovog Južnog toka, isto tako kao kod prodaje Naftagasa, koji vi zovete NIS – istakao je Čizik. On je dodao da je negativna stvar i to što će, po svemu sudeći visina rudne rente ostati tri odsto.

– Pričalo se o pet posto, pa devet posto, iako u nekim normalnim zemljama ona ide čak do 20 posto. A tu kod nas verovatno, kako mi vidimo, ostaće na tri posto što je veoma malo. Zbog svega toga, zbog tog maćehinskog odnosa prema AP Vojvodini, LSV na danu za glasanje ne može da podrži ovu tačku dnevnog reda – naveo je Čizik. Upozorio je i da rezerve metana, odnosno zemnog gasa nisu neograničene, da će se potrošiti u određenom vremenskom roku, zbog čega je izgradnja ovog gasovoda  dosta zakasnela, odnosno da se gradi u „15 do 12“.

(BILSV, 12. 02. 2013.)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook