LSV spremna za saradnju, ali prvo rešiti položaj Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 18. 08. 2014. | Komentara: 0

LSV spremna za saradnju, ali prvo rešiti položaj Vojvodine

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je večeras da je LSV spremna za saradnju sa svim strankama u pokrajini, pod uslovom da se reše najvažnija pitanja položaja Vojvodine.

LSV

Kostreš je za agenciju Beta rekao da je LSV svesna neophodnosti postizanja šireg političkog konsenzusa o statusu Vojvodine što podrazumeva rešavanje pitanja poput zakona o finansiranju pokrajine, zakona o nadležnostima, zakona o javnoj svojini.

- Mi mislimo da možemo sarađivati u jednoj takvoj široj grupaciji samo pod uslovom da znamo koju politiku će ta grupacija sprovoditi. Nismo spremni da budemo deo većine samo da bismo bili u vlasti, što smo više puta jasno pokazali - kazao je Kostreš.

Po njegovim rečima, LSV je zainteresovana pre svega za redefinisanje ustavno-pravnog položaja Vojvodine, za obeštećenje Pokrajine zbog prodaja Naftne industrije Srbije Rusima, za uvećanje svojine Autonomne Pokrajine Vojvodine u javnim preduzećima kojima je Vojvodina upravljala pre „Miloševićevog puča“.

- A ako bar neka od ovih pitanja ne budu na dnevnom redu, mi nismo spremni da u tome učestvujemo, pa makar to značilo da idemo u opoziciju. To se odnosi i na ideju o koncentracionoj Pokrajinskoj vladi, ali i na saradnju sa Demokratskom strankom - objasnio je Kostreš. On je dodao da je LSV sklonija saradnji s tradicionalnim partnerima, ali da joj je od toga važnije da sprovede svoje programske ciljeve.
 
(BILSV, 18.08.2014)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook