LSV traži odgovornost za oduzimanje mandata odbornicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 03. 2013. | Komentara: 0

LSV traži odgovornost za oduzimanje mandata odbornicima

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Grada Zrenjanina zatražila je danas odgovornost svih koji su učestvovali u donošenju odluke o oduzimanju mandata ligašu Tiboru Vašu i Goranu Kauriću iz Demokratske stranke, koju je kasnije poništio Upravni sud.

LSV

- Još tada sam vam rekao nemojte glasati za takav predlog odluke jer vam je neko tako rekao, vodite se sopstvenim razmišljanjima. Rekao sam vam da ovo nije nikakva pravna odluka, već obično političko nasilje. Rekao sam vam da ne sramotite Zrenjanin, a sve ste to uradili - rekao je predsednik odborničke grupe LSV Dejan Čapo na današnjoj sednici zrenjaninske Skupštine.

Čapo je, takođe, izrazio očekivanje da će odbornici biti obavešteni o svemu što se desilo i da će uslediti posledice za takvu odluku.

Mandatna komisija Skupštine grada odlučila je u decembru da se dvojici odbornika oduzmu mandati zbog, kako je navedeno, nedozvoljenog istovremenog korišćenja takozvanog funkcionerskog dodatka i odborničke naknade. Upravni sud krajem januara je uvažio žalbu dvojice odbornika i poništio rešenje Skupštine o prestanku mandata. Odbornici Vaš i Kaurić danas su ponovo u skupštinskim klupama, a na samom početku sednice predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić pročitao je odbornicima odluku Upravnog suda.
 
(BILSV, 15.03.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook