LSV u Somboru prešla u opoziciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 07. 2013. | Komentara: 0

LSV u Somboru prešla u opoziciju

SOMBOR – Liga socijaldemokrata Vojvodine izašla je prošle nedelje iz vladajuće koalicije u Somboru.

LSVKako je navedeno u saopštenju Gradskog odbora  LSV Sombor, Liga nema nameru da bude samo neko ko dodaje većinu lokalnoj vlasti, jer je svojim radom i principijelnim stavovima na prošlim izborima više nego udvostručila broj osvojenih glasova. Dodaje se da tim biračima, ali i svim drugim građankama i građanima Sombora LSV duguje rezultate i aktivniji rad na stvaranju uslova za bolji život u njihovom gradu.
– U vladajuću koaliciju smo ušli da bi svoje ideje pretvorili u realnost, da bi preuzeli odgovornost i nešto menjali, a ne ćutke podržavali da sve ostane kako je i bilo. Nismo osvojili mandate da bi bili nemi posmatrači, podizači ruku i pokriće za nešto što radi ili ne radi gradonačelnik ili predsednik Skupštine grada, bez prilike da učestvujemo, predložimo ili kritikujemo – navedeno je u saopštenju. Dodato je i da je Sombor, umesto otvaranja novih radnih mesta, privlačenja stranih investitora i omogućavanja ostanka mladih i obrazovanih ljudi, i dalje suočen sa gašenjem postojećih radnih mesta, štrajkovima, sve dužim redovima pred narodnom kuhinjom I gomilom komunalnih problema.
– Nas ne interesuju vlast po svaku cenu i funkcije radi funkcija. Kada predlozi, sugestije i kritike nisu mogli da dopru do gradonačelnika Nemanje Delića i predsednika Skupštine grada Siniše Lazića unutar koalicije, biće u prilici da ih čuju od naših odbornika u gradskoj skupštini i na sve druge načine. LSV u Somboru će ubuduće delovati kao opozicija – istaknuto je u saopštenju u kojem se podseća i da su članovi i članice LSV oduvek bili principijelni.
– Bolje biti časna opozicija, nego ostati u vlasti i biti nemi saučesnik – zaključeno je u saopštenju.
 
(BILSV, 28. 06. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook