LSV u Zrenjaninu osvojila drugo mesto na izborima za republički parlament

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 03. 2014. | Komentara: 0

LSV u Zrenjaninu osvojila drugo mesto na izborima za republički parlament

ZRENJANIN - Predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Tešić izjavio je danas da je ponosan što je građanska lista okupljena oko LSV, kao opoziciona stranka, na nedeljnim vanrednim republičkim izborima u Zrenjaninu osvojila drugo mesto.

LSV

- Sa tim rezultatom se nalazimo ispred vladajućeg SPS i opozicione DS, dok ostale stranke nisu prešle cenzus. U vremenu kada većina političkih stranaka nestaje ili se nalazi u dubokoj krizi, jedina stranka koja je zadržala svoju političku fizionomiju i koja od svog osnivanja kontinuirano i zdravo jača jeste upravo LSV – rekao je Tešić.

On je dodao da su stranke koje su danas u krizi i nestajanju prvo izgubile vlast, a sa njom i ideologiju što je, prema njegovim rečima, dokaz da je ta ideologija bila lažna i da je bila paravan da se dokopa vlasti. Istakao je da LSV, u svom tom metežu, pokazuje već 24 godine da je jedina stranka koja ima čvrstu ideologiju i koja nije menjala svoje principe od prvog dana.

- Svesni smo da su upravo glasovi LSV iz Vojvodine omogućili listi na čijem je čelu Boris Tadić da uđe u republičku Skupštinu. Poslanici LSV će nastaviti principijelno da zastupaju interese Vojvodine, čiji će se glas ponovo čuti u Beogradu sa istim zahtevima: vratiti Vojvodini autonomiju, jer jedino tako Vojvodina neće biti siromašna – objasnio je predsednik GrO LSV Zrenjanin, dodajući da vreme LSV tek dolazi, jer će glas LSV u Beogradu na svakim sledećim izborima čuti i razumeti sve veći broj Vojvođana.

Vladimir Tešić se zahvalio svim građanima koji su podržali borbu LSV za vojvođanske interese i čestitao SNS na osvojenom prvom mestu, poručivši im da je sada sva odgovornost na njima i pozvao ih da počnu suštinske reforme u kojima ne smeju da zaborave autonomiju Vojvodine ako žele da potraju duže od prošle Vlade.

- Na kraju se posebno zahvaljujem našim biračima, građanima koji predstavljaju manjinu koja je samosvesna, koja je obrazovna i kulturna, koja veruje u LSV i Vojvodinu- zato što svi zajedno živimo ovde – zaključio je Vladimir Tešić.

(BILSV, 18.03.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook