LSV za odbranu interesa Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 01. 03. 2014. | Komentara: 0

LSV za odbranu interesa Zrenjanina

ZRENJANIN - U republičkom parlamentu ću se boriti da bude garantovano da ono što se zaradi u Zrenjaninu, ostane Zrenjanincima i Zrenjaninkama, jer će samo tako ljudi bolje živeti, a Zrenjanin i svi ostali gradovi u Vojvodini se razvijati, istakla je danas Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srbije Bojana Begović.

LSV

Ona je danas razgovarala sa Zrenjanincima i tom prilikom istakla da se na koalicionoj listi nalazi veliki broj Vojvođana, među kojima i nekoliko Zrenjaninaca
– Oni će u parlamentu na najbolji način zastupati interese građanki i građana Vojvodine i Zrenjanina, jer oni najbolje znaju šta njima treba zato što žive i rade ovde. Zrenjaninski poslanici sa liste na kojoj učestvuje LSV će se boriti za plate nezaposlenim trudnicama, uključivanje Vlade u rešavanje pitanja pijaće vode, više izdvajanja iz republičkog budžeta za Zrenjanin – rekla je Begovićeva i objasnila da će se i u narednom periodu sve ove inicijative moći predstaviti i u republičkom parlamentu preko ligaških poslanika. Ona je napomenula da su predstojeći izbori izuzetno važni zbog mogućnosti promene Ustava Republike Srbije.
– Građani i građanke se sećaju da je LSV upozoravala da je aktuelni Ustav loš i pozivala na njegov bojkot. Sada su i ostali politički akteri u zemlji shvatili ono što smo mi pričali 2006. godine – rekla je Begovićeva.Dodala je da će prioritet imati zahtev za promenu Ustava i ustavno definisanje položaja i nadležnosti AP Vojvodine.
– Pored toga, borićemo se za bolji položaj naših poljoprivrednika, između ostalog, i tako što nećemo dozvoliti da se naša zemlja prodaje strancima – istakla je Begovićeva. Ona je zaključila da LSV ima veliku odgovornost prema Vojvođankama i Vojvođanima i da je zato neophodno da aktivno učestvuje u radu Narodne skupštine Republike Srbije. Begovićeva je sve Zrenjanince i Zrenjaninke pozvala da 16. marta u što većem broju izađu na izbore i glasaju za listu broj 11, kako bi bili sigurni da će se u republičkom parlamentu zastupati njihovi interesi.

(BILSV, 01. 03. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook