LSV želi efikasniju Pokrajinsku vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 04. 07. 2014. | Komentara: 0

LSV želi efikasniju Pokrajinsku vladu

NOVI SAD - Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je sinoć da Liga, iniciranjem razgovora, ne pokušava da očuva pokrajinsku vlast, već da Pokrajinsku vladu učini efikasnijom.

LSV

Novi izbori u maju 2016.

Gostujući u emisiji „Sučeljavanje“ na Radio-televiziji Vojvodine, on je rekao da bi potpuno suvišno bilo ići na prevremene izbore i istakao da veruje da će Vojvođani novu pokrajinsku vlast birati u maju 2016. godine.

- Pokrajinska vlada u ovom trenutku trpi od onoga što se zove zamor materijala. To ume da se desi posle dugo vremena, dođe do pojave da neki deo popusti pod mnogo manjim pritiskom nego što bi inače radio. Ako do toga dođe onda brod potone – kazao je Jakovljev i precizirao da je zamor konceptualni, a unutar toga verovatno i personalni.

Kako je rekao, u poslednjih godinu i po dana su gotovo sve stranke govorile da će razgovarati i da su spremne za razgovore, ali do toga nije došlo, pa je Liga socijaldemokrata Vojvodine počela pregovore, pošto situacija to traži. Prvo je razgovarano sa NDS-om, jer su oni partneri Lige od poslednjih izbora, zatim sa višedecenijskim prijateljima SVM-om i DS-om, a prema rečima Jakovljeva, LSV je spremna da razgovara i sa SNS i sa svim ostalim poslaničkim grupama u Skupštini Vojvodine, sa idejom da se napravi rekonstrukcija vlade.

Posao definisan Prostornim platom i Stretegijom razvoja

- Ono što ta vlada treba da radi piše u dokumentima koji su doneti. Jedno se zove Prostorni plan, drugo je Strategija razvoja. To mora da se uradi. Taj koji to može da uradi, će biti u vladi i to će da radi – napomenuo je Dušan Jakovljev. On je naglasio i da Ligi nije stalo ni do broja sekretarijata ili pomoćničkih mesta, već da se dogovoreni posao uradi. Na insistiranje novinara da odgovori da li u Pokrajinskoj vladi vidi kao mogućnost da sede sekretari iz SNS i LSV, on je odgovorio: „Da, u slučaju da smo vezani za projekte“.

Predsednik Političkog saveta LSV je kazao i da je osnova za prvobitne pregovore bila kako vidimo Vojvodinu, pa je zaključeno da Ustav mora da se menja, na šta je Liga ukazivala od samog početka. Kao drugu osnovu razgovora on je naveo odnos prema Vojvodini, nadležnosti, finansiranje, položaj pokrajine u budućem ustavu. Kako je pojasnio, Ustav ne poznaje Autonomnu pokrajinu Vojvodinu, a u dokumentu se ona pominje samo dva puta.

Dušan Jakovljev je upozorio da 2.200 kilometara puteva drugog reda u Vojvodini u ovom trenutku nema ko da održava, jer je Vojvodini data nadležnost, ali ne i novac da se plate ti poslovi.

(BILSV, 04.07.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook