LSV: Država da vrati NIS, Rusi da se izvine što su nas pljačkali

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 14. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Država da vrati NIS, Rusi da se izvine što su nas pljačkali

Novi Sad, 14. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije da, u najkraćem mogućem roku, iskoristi sav svoj politički i svaki drugi autoritet da bi država pokrenula proceduru preuzimanja Naftne industrije Srbije (NIS) od ruske kompanije Gasprom u skladu sa postojecim ugovorima i postujuci zakone Republike Srbije.

LSV

Vučić je juče izjavio da će država, ako bude morala, preuzeti NIS od Gasproma, kao većinskog vlasnika dok traju sankcije, a vratiti kad prođu, zaboravljajući da su za to ispunjeni svi zakonski uslovi i da je to u intresu Republike Srbije.

LSV već godinama tvrdi da je NIS otet građanima Vojvodine i da je njegovo poklanjanje Rusima najveća pljačka u modernoj istoriji Srbije.

Naftna industrija Srbije, odnosno Naftagas, pripadaju građanima Vojvodine i Srbije i normalno je očekivati da država, najzad, preuzme upravljanje ovom kompanijom, uzimajući u obzir nepoštovanje zakona i ugovora, kao i zloupotrebe ruskog Gaspromnefta.

Naravno, o povratku Gasproma u NIS posle sankcija ne treba ni razmišlajti, jer to apsolutno nije interes građana Vojvodine i Srbije.

Gasprom je poslednjih 13 godina, od kada mu je NIS poklonjen, naneo veliku štetu Srbiji, Vojvodini i lokalnim samoupravama u kojima se obavlja eksploatacija nafte i gasa poslujući po privilegovanim i netržišnim uslovima na tržištu Republike Srbije.

Samo na ime plaćanja rudne rente uskratili su građane naše zemlje za preko 500 miliona evra.

Jedino što mogu da urade je da se izvine građanima i napuste Naftnu industriju Srbije, jer Vojvodina i Srbija teže vrednostima Evrope i svakako nije mesto za privilegovano i pljačkaško poslovanje bez kog Gasprom ne zna da posluje.

Član Saveta za budžet i finansije 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Mlađen Malešević



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook