LSV: Ištvan Pastor sramotno izjednačava sve Mađare sa fašističkim zločincima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 15. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ištvan Pastor sramotno izjednačava sve Mađare sa fašističkim zločincima

Novi Sad, 15. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ištvana Pastora, predsednika SVM, da prestane sa bezobzirnim izjednačavanjem cele mađarske zajednice u Vojvodini sa ratnim zločincima i slugama fašističkog okupatara u Bačkoj u toku Drugog svetskog rata.

LSV

Pastorov stav, da su u toku pokušaji proglašavanja čitave mađarske zajednice fašističkom, je sramotni pokušaj „pranja“ imena poznatih ratnih zločinaca.

Ne, gospodine Pastor, nisu svi Mađari u Vojvodini fašisti, i Vi to dobro znate. Fašisti i zločinci imaju ime i prezime i ta imena treba da budu na stubu srama, a nikako na spomeniku nevinim žrtvama.

Nisu svi Nemci krivi za Aušvic, niti su svi Hrvati krivi za Jasenovac, niti su svi Srbi krivi za Srebrenicu.

Politika  getoizacije i nacionalnih torova, a koju Vi snažno zastupate, je politika koju su sve moderne nacije odavno napustile. Ta politika dovela je i do drastičnog pada broja Mađara u Vojvodini. Nekada ih je bilo više od pola miliona, a danas, verovatno, ni 200.000.

A kada Ištvan Pastor kaže da „Mađari u Vojvodini trpe pritiske kakve nikada do sada nisu trpeli“ samo želimo da ga podsetimo na politiku „podele sendviča Mađarima“, na jezičke patrole koje će Mađarima proveravati znanje srpskog jezika i na ostale šešeljevske metode koje su za cilj imale nestanak mađarske zajednice u Vojvodini.

Da, tada su Mađari u Vojvodini trpeli mnogo više i mnogo gore!

Poručujemo Vam da politika koja izjednačava žrtvu i zločinca, i koja zaboravlja da zločinac ima ime i prezime, nikada neće proći u Novom Sadu i Vojvodini.
Ratni zločinci nikada neće imati spomenik u glavnom gradu Vojvodine!

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Ponedeljak, 06. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Milenko Jovanov nema nikakav kredibilitet. Vojvođani mu ne zaboravljaju jezičke patrole

Političar koji je zagovarao formiranje jezičkih patrola u Vojvodini, koje bi išle od kuće do kuće i u njima proveravale znanje srpskog jezika, nema nikakav kredibilitet i zaslužuje samo prezir i osudu.
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook