LSV: Protiv obaveznog služenja vojnog roka

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 16. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Protiv obaveznog služenja vojnog roka

Novi Sad, 16. decembar 2022 - Na sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je održana u sredu, 14. decembra, doneta je odluka da se započne akcija protiv obaveznog služenja vojnog roka.

LSV

Nema nikakvog razloga da našu decu pripremaju za ratove koje smo unapred izgubili. LSV ne želi i neće dozvoliti da nas vode u sukobe sa okruženjem. Mi želimo saradnju sa svima u regionu i evropske integracije.

Nikada više majke ne smeju da strepe za živote svojih sinova.

Dobrovoljni davaoci tuđe krvi moraju postati deo neslavne istorije.

Mi nismo protiv vojske. Ona je potrebna Srbiji, ali samo kao profesionalna, mala, i dobro obučena, otvorena za saradnju sa vojskama iz regiona i Evrope.


Bojana Begović
Potpredsednica
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Ponedeljak, 06. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Milenko Jovanov nema nikakav kredibilitet. Vojvođani mu ne zaboravljaju jezičke patrole

Političar koji je zagovarao formiranje jezičkih patrola u Vojvodini, koje bi išle od kuće do kuće i u njima proveravale znanje srpskog jezika, nema nikakav kredibilitet i zaslužuje samo prezir i osudu.
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook