Maja Sedlarević na sednici Biroa AER u Briselu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 10. 02. 2012. | Komentara: 0

Maja Sedlarević na sednici Biroa AER u Briselu

NOVI SAD/BRISEL - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević učestvuje u Briselu u zasedanju Biroa Skupštine evropskih regija na kome se raspravlja o sveopštoj  dužničkoj krizi koja poslednjih nekoliko meseci vlada u mnogim evropskim državama kao  i širom sveta i samim tim ima direktan uticaj na regione.

Maja Sedlarevic

Članovi Biroa raspravljali su sa Ričardom Korbetom, savetnikom za  institucionalna pitanja u  kabinetu Hermana van Rompeja, predsednika Evropskog saveta o ulozi regiona u novom evropskom ekonomskom upravljanju i novim pravilima fiskalne politike u evro zoni. Na sednici je naglašeno da regioni pojedinih zemalja članica  evro zone koji imaju zakonodavnu vlast poput Bavarske, Saksonije i Il d Fransa predstavljaju 40 procenata ukupne populacije Evropske unije sa natpolovičnim učešćem u društvenom bruto proizvodu i budžetima od skoro 800 biliona evra, te da moraju ubuduće imati ključnu ulogu u postavljanju javnih finansija u realne okvire. Imajući u vidu trenutnu situaciju, novoizabrani generalni sekretar AER-a Paskal Georgen zatražio je podršku članova Biroa za izradu nove AER strategije, novog modela za plaćanje članarine, predložio je izradu komunikacijske strategije i jaču saradnju privatnog i javnog sektora u cilju povećanja finansijskih mogućnosti. Maja Sedlarević članica je Biroa Skupštine Evropskih regija, organizacije koja okuplja  253 regiona  iz  33 evropske zemlje, a čiji je Vojvodina član od 2002. godine.

(BILSV, 10.02.2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook