Mandat pokrajinske vlade je do 2016. godine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 10. 2013. | Komentara: 0

Mandat pokrajinske vlade je do 2016. godine

NOVI SAD – Komentarišući izborni rezultat Lige socijaldemokrata Vojvodine koja je na izborima u Vrbasu nastupila u koaliciji sa Liberalno demokratskom partijom, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kazao je za Naše novine da neulazak u lokalnu Skupštinu ne doživljava dramatično, jer je Vrbas oduvek bio sredina koja je glasala za stranke koje su i ovog puta osvojila najviše glasova.

LSV

- Vrbas nikada nije bio naklonjen Ligi i LDP-u. To je sredina koja je uvek glasala za stranke koje su i ovog puta osvojile najviše glasova. Jedino je na izborima 2008. godine DS uspeo da poremeti tu tradiciju. Ono što je primetno jeste da je naša koalicija osvojila približno isti broj glasova kao i na izborima 2008. godine, samo što je ovog puta na birališta izašao dramatično veći broj građana. Da je izlaznost bila na nivou iz 2008. godine, koalicija LSV-LDP bi prešla cenzus – objasio je on. Kostreš je dodao i da pobeda Srpske napredne stranke u Vrbasu ne dovodi u pitanje legitimitet pokrajinske vlade.

- Kada bi se vodili tom logikom, onda bismo morali da postavimo i pitanje da li Ivica Dačić ima legitimitet da obavlja funkciju premijera jer je njegova stranka dobila skoro duplo manje glasova od SNS-a i da li bi zbog toga trebalo raspisati izbore na republičkom nivou – istakao je on. U izjavi za Večernje novosti Bojan Kostreš je podsetio da mandat ovog saziva pokrajinske vlade traje do 2016. godine.

(BILSV, 15.10.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook