Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

ZRENJANIN – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.

LSV

- Imamo situaciju da u Srbiji praktično nema demokratskih izbora. Znamo i sami kakva je situacija u medijima, da mi i u ovom trenutku imamo nekoliko kanala sa nacionalnom frekvencijom na kojima se 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini opozicija blati, pa samim tim i mi. Praktično, naše političke ideje veoma sporo, praktično vrlo retko dolaze do ušiju i očiju svih građana. Mi smatramo da je ta nedemokratska situacija, uz sve druge elemente pritisaka, sa kojima smo upoznali i delegaciju OEBS-a, u velikoj meri doprinosi slabijem rezultatu liste Vojvođani – kazao je Marton za televiziju Nova S.

Komentarišući činjenicu da je slična situacija na izborima bila i 2020. godine, ali da je tada LSV prešla cenzus, Marton je istakao da je politika skup uspona i padova.

- Imali smo uspona, sada smo doživeli jedan ozbiljan pad. Predstoje nam lokalni izbori. Izborni rezultati pokazuju i u Novom Sadu, i u Zrenjaninu, i u mnogim drugim sredinama da opozicija može da dobije te gradove. Naravno, da igra pametno, da se ne baci nijedan glas i mi smo pokazali da ipak imamo u Vojvodini oko 30.000 glasova. To nije mnogo ali je ipak kapital za lokalne izbore na kojima ćemo probati da postignemo bolji rezultat – dodao je.

Na pitanje da li je lošem rezultatu doprinelo i učešće novosadskog odbora stranke u komunalnoj koaliciji sa SNS-om i odlazak Nenada Čanka sa čela stranke, Marton je istakao da je rezultat skup vrlo loših okolnosti.

- Što se tiče Nenada Čanka, on je i dalje član LSV i pomagao nam je u kampanji. A svakako je i pogrešna odluka novosadskog odbora o komunalnoj koaliciji uzrok pada broja glasova Vojvođana LSV. Mi smo tu koaliciju i definitivno raskinuli. Sa SNS nas ništa ne vezuje, niti će nas ikada vezivati. Imamo svoj opozicioni put i spremamo se za lokalne izbore. Mi smo opoziciona partija koja nudi ozbiljnu političku platformu koja je drugačija i nudi drugačiju Srbiju, drugačiju Vojvodinu. Znajući ligašice i ligaše, dići ćemo se – naglasio je.

Marton je najavio i da će sledeće nedelje biti održana sednica Predsedništva, a nakon toga, u januaru, i sednica Glavnog odbora, te da će biti analizirani rezultati izbora, pa, ukoliko se proceni da je bilo odgovornih za ovakav izborni rezultat, konsekvence i postojati.

Komentarišući rezultat opozicionih partija na pokrajinskim izborima, Marton je rekao da je dobar rezultat kada pobediš.

- Mi smo očekivali i govorili da samo pobeda opozicije u Vojvodini i Beogradu garantuju promene u Srbiji. To se, nažalost, nije desilo, iz više razloga. Kad se saberu rezultati opozicionih partija, to nije katastrofa i jeste potencijal za lokalne izbore na proleće – kaže portparol LSV-Vojvođani.

Komentarišući proteste koji se održavaju u Beogradu, Marton je naglasio da se svaki glas mora sačuvati, kako u Beogradu tako i u Vojvodini i Srbiji. Dodao je da se protiv ozbiljnih izbornih mahinacija, kojima smo svedočili, treba da se podignu ne samo studenti, već i ostali građani. 

- Ako se ovo sad ne prekine, mi praktično u Srbiji više nećemo imati izbora – zaključio je Marton.

(SzILSV, 20.12.2023)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook