Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

ZRENJANIN – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.

LSV

- Imamo situaciju da u Srbiji praktično nema demokratskih izbora. Znamo i sami kakva je situacija u medijima, da mi i u ovom trenutku imamo nekoliko kanala sa nacionalnom frekvencijom na kojima se 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini opozicija blati, pa samim tim i mi. Praktično, naše političke ideje veoma sporo, praktično vrlo retko dolaze do ušiju i očiju svih građana. Mi smatramo da je ta nedemokratska situacija, uz sve druge elemente pritisaka, sa kojima smo upoznali i delegaciju OEBS-a, u velikoj meri doprinosi slabijem rezultatu liste Vojvođani – kazao je Marton za televiziju Nova S.

Komentarišući činjenicu da je slična situacija na izborima bila i 2020. godine, ali da je tada LSV prešla cenzus, Marton je istakao da je politika skup uspona i padova.

- Imali smo uspona, sada smo doživeli jedan ozbiljan pad. Predstoje nam lokalni izbori. Izborni rezultati pokazuju i u Novom Sadu, i u Zrenjaninu, i u mnogim drugim sredinama da opozicija može da dobije te gradove. Naravno, da igra pametno, da se ne baci nijedan glas i mi smo pokazali da ipak imamo u Vojvodini oko 30.000 glasova. To nije mnogo ali je ipak kapital za lokalne izbore na kojima ćemo probati da postignemo bolji rezultat – dodao je.

Na pitanje da li je lošem rezultatu doprinelo i učešće novosadskog odbora stranke u komunalnoj koaliciji sa SNS-om i odlazak Nenada Čanka sa čela stranke, Marton je istakao da je rezultat skup vrlo loših okolnosti.

- Što se tiče Nenada Čanka, on je i dalje član LSV i pomagao nam je u kampanji. A svakako je i pogrešna odluka novosadskog odbora o komunalnoj koaliciji uzrok pada broja glasova Vojvođana LSV. Mi smo tu koaliciju i definitivno raskinuli. Sa SNS nas ništa ne vezuje, niti će nas ikada vezivati. Imamo svoj opozicioni put i spremamo se za lokalne izbore. Mi smo opoziciona partija koja nudi ozbiljnu političku platformu koja je drugačija i nudi drugačiju Srbiju, drugačiju Vojvodinu. Znajući ligašice i ligaše, dići ćemo se – naglasio je.

Marton je najavio i da će sledeće nedelje biti održana sednica Predsedništva, a nakon toga, u januaru, i sednica Glavnog odbora, te da će biti analizirani rezultati izbora, pa, ukoliko se proceni da je bilo odgovornih za ovakav izborni rezultat, konsekvence i postojati.

Komentarišući rezultat opozicionih partija na pokrajinskim izborima, Marton je rekao da je dobar rezultat kada pobediš.

- Mi smo očekivali i govorili da samo pobeda opozicije u Vojvodini i Beogradu garantuju promene u Srbiji. To se, nažalost, nije desilo, iz više razloga. Kad se saberu rezultati opozicionih partija, to nije katastrofa i jeste potencijal za lokalne izbore na proleće – kaže portparol LSV-Vojvođani.

Komentarišući proteste koji se održavaju u Beogradu, Marton je naglasio da se svaki glas mora sačuvati, kako u Beogradu tako i u Vojvodini i Srbiji. Dodao je da se protiv ozbiljnih izbornih mahinacija, kojima smo svedočili, treba da se podignu ne samo studenti, već i ostali građani. 

- Ako se ovo sad ne prekine, mi praktično u Srbiji više nećemo imati izbora – zaključio je Marton.

(SzILSV, 20.12.2023)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook