Marton: Sankcionisati Bimba zbog dizanja tenzija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 08. 2015. | Komentara: 0

Marton: Sankcionisati Bimba zbog dizanja tenzija

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je danas Savez vojvođanskih Mađara da sankcioniše predsednika opštine Kanjiža Mihalja Bimba, a njega da promeni svoj stav o izbeglicama. 

LSV

Bimbo je nedavno kazao da je zadovoljan što je lokalna samouprava nabavila autobus, kako se deca od početka septembra ne bi vozila u škole zajedno sa izbeglicama i migrantima, a Marton je za agenciju Beta naveo da se takav stav protivi politici Srbije prema izbeglicama. Poslanik LSV u vojvođanskoj Skupštini je ocenio i da Bimbo "podgreva tenziju" i da njegove izjave podsećaju na davno viđena dešavanja u Evropi.
– A svi znamo ko je podsticao rasnu segregaciju i netrpeljivost – dodao je Marton. 
On je istakao i da će, ukoliko niko ne bude reagovao i ako ne dođe do promene retorike, pozvati državne organe da reaguju. Marton je naveo da je ono što je zadesilo izbeglice velika tragedija, a da Srbija, kao tranzitno područje, mora da stvara pozitivno okruženje za njih.
– Srbija je nedavno pohvaljena zbog svog odnosa prema izbeglicama, a onda neki lokalni političari, mimo svega, pokušaju da kreiraju stav javnog mnjenja u veoma lošem pravcu – kazao je Aleksandar Marton.

(BILSV, 28. 08. 2015)




Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook