Marton: Važan je kulturni dijalog

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 21. 04. 2015. | Komentara: 0

Marton: Važan je kulturni dijalog

ZRENJANIN – Internet portal zrenjaninski.com, bavio se političarima i društvenim mrežama, a sagovornici su se složili da su one postale uticajno sredstvo za političku komunikaciju, a odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u tamošnjem parlamentu Aleksandar Marton smatra da su društvene mreže veoma važne u radu svakog političara.

LSV

Ocenjuje da je kontakt sa građanima izuzetno bitan jer je potrebna svakodnevna komunikacija.
– Komunikacija preko društvenih mreža je izuzetno laka i brza i to je velika prednost – navodi Marton dodajući da već nekoliko godina koristi i Fejsbuk i Tviter.
– Društvene mreže su u zemljama koje su bogatije već godinama, možda i od presudnog značaja za dobre izborne rezultate. U SAD one potpuno dominiraju nad drugim sredstvima komunikacija. Kod nas je procenat korisnika u porastu i iz izbornog ciklusa u ciklus će predstavljati sve važniji izvor informacija. Moguće je da će na predstojećim lokalnim izborima društvene mreže odigrati veoma važnu ulogu – objasnio je Marton. On je ocenio da društvene mreže utiču pozitivno na jačanje političke komunikacije. 
– Nažalost, kao i u svim oblastima našeg društva i na društvenim mrežama ima anomalija, koje loše utiču na političku svakodnevnicu i snižavaju nivo političke kulture. Protiv tih pojava se većina korisnika društvenih mreža mora izboriti – poručio je Marton i dodao je važan kulturni dijalog, te da on mora imati prioritet. On je istakao da voli da komunicira sa građanima i da im nudi mogućnost predlaganja odborničkog pitanja, koje on u njihovo ime postavlja u zrenjaninskoj Skupštini. 
– Imao sam nekoliko takvih iskustava. Naravno, pošto su mi profili otvoreni, dobijam česta pitanja i pokušavam na njih da odgovorim. Smatram da mi ta komunikacija dosta pomaže u radu. I ovom prilikom pozivam građane da mi sugerišu gradske probleme, ali i predloge rešavanja tih problema – poručio je on. Građani, istakao je, često mogu biti kvalitetni politički savetnici. 
– To je velika prednost ovakvog vida komunikacija – naveo je Marton. Prema njegovim rečima, loša strana na društvenim mrežama su takozvani “botovi”, odnosno lažni profili. 
– Ima ih svuda u svetu i nije kod nas to izmišljeno. Oni su, po meni, nebitni, jer smatram da građani prepoznaju laž i samim tim eliminišu bota. Ne treba se kriti iza iza lažnog imena. Moramo razmenjivati stavove kulturno i argumetovano. To ne boli i jako je korisno – poručio je funkcioner LSV. On je ocenio da u tom smislu dominiraju botovi SNS i DS. 
– I ovo je prilika da i jednima i drugima poručimo da spuste tenzije i argumetovano, sa pravim imenima, razmene stavove. Bolje je za sve. I mnogo, mnogo kulturnije – poručio je Marton.

(BILSV, 21. 04. 2015)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook