Matica Slovaka jasno da kaže da li je podržala SNS u Kovačici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 25. 03. 2014. | Komentara: 0

Matica Slovaka jasno da kaže da li je podržala SNS u Kovačici

KOVAČICA - Opštinski odbor LSV Kovačica zahteva od Matice Slovaka da jasno kaže da li je na proteklim izborima pružila podršku Opštinskomo dboru Srpske napredne stranke „u borbi protiv političkih neistomišljenika“ kao što je lokalni funkcioner SNS Zoran Savanov rekao gostujući na Televiziji Opštine Kovačica (TVOK).

LSVKako je navedeno u saopštenju, predsednika OO LSV Kovačica Jana Litavskog, ako to nije istina, Matica Slovačka bi trebalo jasno i eksplicitno da se ogradi od takve izjave, a protiv oni koji su zloupotrebili njeno ime u izbornoj trci treba da odgovaraju.
– U slučaju da je to tačno, takvo ponašanje Matice Slovačke je nedopustivo i narušava celokupni koncept njenog rada i postojanja na ovim našim prostorima – istakao je Litavski.
On podseća da je Matica Slovačka organizacija koja treba da zastupa interese svih građanki i građana slovačke nacionalnosti koji žive na teritoriji AP Vojvodine bez obzira kojoj stranci pripadaju nikako ne bi smela da se meša u dnevno - politička dešavanja ili još gore da, pruži otvorenu podršku jednoj političkoj strancia u njeno borbi za moć.
– Ako je to tačno, to bi značilo da je Matica Slovaka otvoreno stala u podršku jednoj političkoj stranci dajući pri tome jasan signal da više nije neutralna organizacija koja će da se bori za prava svih Slovaka na teritoriji AP Vojvodine, već da će da zastupa interese samo jedne političke stranke, a ne svih Slovaka bez obzira kojoj stranci pripadali – naveo je Litavski ističući da je upravo zato izuzetno važno da Matica Slovaka jasno kaže da li je ova tvrdnja lokalnog funkcionera SNS, istinita ili ne.

(BILSV, 25. 03. 2014)



Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook