Mnogo bolje organizovati sistem protivgradne zaštite

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 05. 05. 2018. | Komentara: 0

Mnogo bolje organizovati sistem protivgradne zaštite

Novi Sad, 05. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je sredinom aprila počela sezona odbrane od grada. Ranije godine ukazale su na brojne manjkavosti celokupnog sistema protivgradne zaštite.

LSV

Nažalost, preporuke o boljim sistemskim i praktičnim rešenjima, koje je predlagala LSV, nisu prihvaćene i bojimo se će se i u 2018.godini beležiti brojni propusti ove službe.

Ovih dana su zabeležena i prva olujna nevremena sa gradom, pa su tako u okolini Ivanjice postradali brojni voćnjaci i malinjaci.

Kao što je poznato, nadležnosti u oblasti protivgradne zaštite ima republička Vlada, odnosno Hidrometeorološki zavod Srbije. Po Zakonu o odbrani od grada Hidrometeorološki zavod Srbije sarađuje sa pokrajinskim i lokalnim nivoima vlasti.

Gradovi i opštine su finansijski ''osakaćeni'', pa se postavlja pitanje postoje li realni finansijski izvori iz kojih bi se kvalitetno finanansirao sistem protivgradne odbrane?

Sistem centralizovane države ostavlja posledice i u ovoj oblasti, te je sasvim jasno da je potrebno ingerencije prepustiti pokrajinskim i lokalnim organima vlasti. Uz ingerencija, naravno, potreban je i kvalitetniji sistem finansiranja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih organa da poslušaju savete.

Nažalost, to se retko dešava, a u interseu građana naše države je da to bude drugačije.

Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zdenko Kolar




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook