Nadležni organi da pod hitno ispitaju navode o robovskom radu u Linglongu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 11. 2021. | Komentara: 0

Nadležni organi da pod hitno ispitaju navode o robovskom radu u Linglongu

Novi Sad, 18. novembar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju nadležnih državnih,  pokrajinskih i organa lokalne vlasti u Zrenjaninu, kako bi se što pre ispitali navodi o nehumanom postupanju prema vijetnamskim radnicima angažovanim na izgradnji kineske fabrike „Linglong“.

LSV

Mediji su prethodnih dana prenosili vesti o robovskom radu i katastrofalnim uslovima boravka radnika iz Vijetnama. Ustav Republike Srbije je jasan. On u svom 26. članu izričito zabranjuje ropstvo, položaj sličan ropstvu i prinudni rad.

Takođe, član 17. Ustava strancima garantuje sva prava koja imaju i državljani Srbije.

LSV očekuje da nadležni organi beskompromisno rade posao za koji su plaćeni i pokažu da je Srbija civilizovana država u kojoj se poštuju norme modernog sveta i na taj način pošalju jasnu poruku poslodavcima da nisu iznad zakona i radničkih prava.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Robert Kolar



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook