Najoštrije osuđujemo rehabilitaciju četničkog komandanta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 05. 2017. | Komentara: 0

Najoštrije osuđujemo rehabilitaciju četničkog komandanta

Novi Sad, 26. maj 2017 - Istoriografski dokazani kolaboracionista, Nikola Kalabić je kao komandant četničke tzv. Gorske garde bio poznat po represiji i teroru nad civilnim stanovništvom u okupiranoj Srbiji.

LSV

Jedan od najstrašnijih pokolja za koji je Kalabić bio odgovoran desio se u aprilu 1944. u selu Drugovac kod Smedereva. Tom prilikom je najsvirepijim metodama ubijeno 72-oje srpskih seljaka, žena i dece.

LSV smatra da se sudskom rehabilitacijom Nikole Kalabića, uprkos stotinama dokaza i činjenica koje je prikupila Državna komisija za istraživanje zločina okupatora, Srbija još jednom odrekla svoje antifašističke prošlosti i pokazala da joj je nacionalistička kolaboracija bliža od partizanske borbe protiv fašizma.

Današnja sramotna i isključivo politički motivisana odluka suda u Valjevu, koja negira elementarne istorijske činjenice, samo je još jedan civilizacijski korak unazad za čitavo naše društvo.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook