Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Novi Sad, 10. maj 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.

LSV

Brutalno premlaćivanje profesora Srednje škole „9. maj“ u Bačkoj Palanci samo je još jedan u nizu primera potpunog izostanka sigurnosti prosvetnih radnika.

Posle prošlogodišnjeg napada na profesoricu u Beogradu, država nije preduzela ništa da se ovakve pojave spreče.

Guranje problema pod tepih je i rezultovalo brutalnim povređivanjem profesora u Bačkoj Palanci.

Zakonski okvir koji reguliše zaštitu prosvetnih radnika mora biti mnogo kvalitetniji i obuhvatiti konkretne mere koje bi rešile ovaj problem.

LSV – VOJVOĐANI je još decembra 2022. godine zatražila da nastavnici i profesori moraju dobiti status službenih lica. Predlog tada nije prihvaćen.

Zar je potrebno da neki prosvetni radnik bude ubijen, pa da država učini neki korak?

Tražimo hitnu reakciju i maksimalnu zaštitu prosvetnih radnika!
 
Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook