Napreduje zamena vrelovoda na Limanima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 24. 08. 2011. | Komentara: 0

Napreduje zamena vrelovoda na Limanima

NOVI SAD - Zamena dotrajalog vrelovoda na Limanima, u bloku Šekspirove, Fruškogorske i Balzakove ulica, teče po planu i ovi radovi trebalo bi da budu gotovi u predviđenom roku, do 20. septembra, najavljeno je tokom današnjeg obilaska predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora "Novosadske toplane" Vladimira Jelića rekonstrukciji vrelovodne mreže.

Aleksandar Jovanović

- Radovi koje smo danas obišli samo su deo remonta vrelovodne mreže na Limanima i pokazatelj da se "Novosadska toplana" priprema za predstojeću grejnu sezonu. Najbitnije je da će nakon radova, grejanje za ovaj deo grada biti kvalitetnije i pouzdanije - izjavio je predsednik gradskog parlamenta.

On je dodao da je dobro što "Novosadska toplana" pokazuje spremnost da unapredi isporuku toplotne energije za grejanje, podsetivši da je novosadsko preduzeće u proteklom periodu uložilo dosta u renoviranje sistema.

- Prošlogodišnjom izgradnjom poveznog vrelovoda između Glavne razdelne stanice i Toplane "Sever" obezbedili smo kvalitetnije i sigurnije grejanje za oko 50 hiljada Novosađana i Novosađanki, dok je zamena vrelovoda na Bulevaru Slobodana Jovanovića predstavljalo jednu od najvećih investicija u gradu, koja je takođe doprinela poboljšanju isporuke grejanja - precizirao je Jovanović.

Direktor "Novosadske toplane" Vladimir Jelić objasnio je da radovi teku planiranom dinamikom, a da će biti gotovi u predviđenom roku, do 20. septembra.

- Tokom poslednje grejne sezone najviše havarija je bilo na ovom delu vrelovodne mreže, koja je stara više od 30 godina. Nakon postavljanja novih cevi, sledećih 20 godina imaćemo sigurno grejanje - rekao je Jelić. On je kazao da radove finansira "Novosadska toplana", a da radovi koji se obavljaju iznose više od 240 miliona dinara. Trenutno, stare vrelovodne cevi zamenjuju se u bloku Šekspirove ulice, od Bulevara cara Lazara do Bulevara despota Stefana, potom u bloku Fruškogorske ulice (Fruškogorska, Ulice Veljka Petrovića, Milke Grgurove, Vladislava Kaćanskog, Drage Spasić, Strumička i Sunčani kej) i u bloku Balzakove i Ulice 1300 kaplara. Radovi obuhvataju zamenu više od dva kilometra vrelovodne mreže.

 (BILSV, 24.08.2011.)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook