Nasilje je nedopustivo u političkoj borbi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 04. 2013. | Komentara: 0

Nasilje je nedopustivo u političkoj borbi

NOVI SAD – Državni organi konačno moraju reagovati na gotovo svakodnevne pretnje kojima su u poslednje vreme, neselektivno, izloženi i vlast i opozicija, jer se preti i predsedniku i potpredsedniku vlade, kao i predsedniku Republike, ali i opozicionim liderima i poslanicima i samo je pitanje kada će neko od ljudi koji se ne slaže sa nečijom politikom, fizički nasrnuti na nekoga, ocenio je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

U izjavi novinarima u Novom Sadu, Kostreš je danas ukazao na to da će se slučajevi poput napada na lidera LDP Čedomira Jovanovića, na žalost, sve češće i češće događati, podsetivši da je u ovoj zemlji već ubijen premijer vlade.
– To su sve stvari koje moraju da alarmiraju i državne organe i moraju da skrenu pažnju svim učesnicima u političkom procesu da su te stvari nedopustive. Ne mogu maltretirati nikoga ko se bavi javnim poslom, ne mogu maltretirati novinare, ne mogu maltretirati ni ljude na ulici – rekao je Kostreš. Dodao je da juče na ulicama Novog Sada ponovo došlo do oružanog obračuna i da je pitanje kada će neki od tih obračuna za posledicu jednog ili nekoliko mrtvih.

LSV godinama meta


Kostreš je ukazao da država dugi niz godina neadekvatno reaguje na sve takve događaje, podsetivši da se godinama kontinuirano kancelarije Lige socijaldemokrata Vojvodine širom  Vojvodine vandalizuju i razbijaju, a da nikada nije pronađen počinilac. Takođe, dodao je Kostreš, preti se i predsedniku  Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao  i ostalim istaknutim članovima, te da LSV godinama upozorava da to ne sme da se događa i da taj tip nasilja prema političkim neistomišljenicima ne sme da se toleriše. On kaže da je sada nasilje učestalije jer se društvo nalazi na prekretnici.
– Sada imamo novo  tumačenje patriotizma, što se mene lično tiče to novo tumačenje patriotizma je mnogo kvalitetnije i mnogo bolje i za državu i za sve građanke i građane. Sada se suočavamo sa onim preoblemima, prvenstveno sa kosovskim problemom, koji je bacan pod tepih sve ove godine, suočavamo se sa tim da je Kosovo partner sa kojim se pregovara, suočavamo se sa time da je Ustav katastrofalan, da je pozicija Vojvodine neodrživa – rekao je Kostreš dodajući da će se aktivnosti koje vode tome da se pitanje Vojvodine ponovo stavi pod tepih, vratiti kao bumerang onima koji to pokušavaju da urade.

Ne odustajem od borbe

Zamenik predsednika LSV je podsetio da niko nije odgovarao ni za jedno ozbiljnije nasilje na ulicama, poput paljenje ambasada ili razbijanja Novog Sada nakon hapšenja Veselina Šljivančanina, zbog čega sada svi huligani smatraju da je nasilje način na koji oni mogu da se obračunavaju sa neistomišljenicima.
– Napadaju sve, jer je to postalo model ponašanja i ako država ne pronađe način i ako svi mi, koji se bavimo nekom vrstom javnog posla, ne počnemo da se suprotstavljamo tom nasilju, samo je pitanje kada će linč postati opravdano sredstvo političkog obračuna – rekao je Kostreš. Govoreći o pretnjama sebi, on je rekao da je kao ligaš navikao na pretnje već 23 godine, ali da je neprijatno i da tera na razmišljanje.
– Takav tip ponašanja me neće naterati da ni za jotu odustanem od onih stvari u koje verujem i onih stvari za koje se borim više od 20 godina. Dakle, što se mene tiče sve te pretnje su potpuno bez ikakvog rezultata i bez ikakvog uticaja – rekao je on. A komentarišući spekulacije o tome da političari pričom o pretnjama zapravo podižu sopsteni rejting, Kostreš je rekao da bi voleo da roditelji tih koji tako misle dobiju pisma kakva su dobili njegovi roditelji i da prođu kroz iste neprijatnosti, ne bi li onda dobili adekvatnu svest o tome šta to znači kada je neko pod konstantnim pritiskom i pretnjama.  

(BILSV, 23. 04. 2013.)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook