Nastavak saradnje za boljitak Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 06. 2012. | Komentara: 0

Nastavak saradnje za boljitak Novog Sada

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka su prirodni partneri i verujem da će ovaj nastavak saradnje ići na dobrobiti građana Novog Sada, ocenila je nova predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Ona je novinarima u Novom Sadu rekla da joj je drago da su LSV i DS postigle dogovor oko formiranja vlasti u gradu, a da su se sve one spekulacije koje su se pojavile u javnosti bile netačne. Kako je dodala, kao predsednica skupštine neće raditi ništa drugačije od onoga što je govorila tokom izborne kampanje.
– Sve one teme iz kampanje će sada biti predmet mog rada i angažovanja, u saradnji sa članovima gradskog veća. To su socijalne teme, ljudska prava, poboljšanje standarda građana, bezbednost u Novom Sadu i privlačenje investicija. Sve su to stvari kroz koje ću, kao predsednica skupštine, pokušati da dam maksimalan doprinos razvoju grada – navela je ona. Ligi socijaldemokrata Vojvodine pripali su, u skladu sa odličnim izbornim rezultatom, mnogobrojniji i važniji resori u Gradskom veću nego do sada, a Jerkova očekuje da će to doprineti boljitku grada.
– Smatram da će svi članovi Veća opravdati poverenje koje je Liga dobila od građana i da ćemo sarađivati isključivo u svrsi dobrog i boljeg života građana – dodala je ona. S obzirom da je nakon izbora 6. maja izabrana i za poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Jerkova se nada da će joj to olakšati borbu za Novi Sad.
– Kao poslanica u Skupštini Srbije, mislim da ću moći da spojim ova dva zaduženja, da bi se i u Skupštini Srbije i u Beogradu stalno čuo glas Novosađana i da ne bi bili izmešteni iz bilo kakvog donošenja odluka – zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 30. 06. 2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook