Ne damo vojvođansku zemlju za fabriku čipova u Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 10. 03. 2014. | Komentara: 0

Ne damo vojvođansku zemlju za fabriku čipova u Beogradu

RUSKI KRSTUR – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je sinoć da se protivi se prodaji obradivog zemljista stranim državljanima, jer, kako je istakao, nova zemlja ne može da se proizvede.

LSV

Čanak je na konvenciji u Ruskom Krsturu rekao i da će LSV stati na put onima koji žele da prodaju još malo onoga što je ostalo u Vojvodini da se proda.

- Nije nam bilo dosta što su prodali našu naftu, termalne vode i nebo nad našim glavama - rekao je Čanak dodavši da „o tome nema ko da progovori zato što nas se sete samo kad u Vojvodini treba nešto da ukradu“.

Prema njegovim rečima, u Vojvodini je ostalo „još ponešto malo da se ukrade, recimo poljoprivredna zemlja za Arape, a da im oni zauzvrat naprave fabriku čipova u Beogradu“. Čanak je rekao i da to nije pranje para nego pranje zemlje u poziciji da se radna mesta koje zemlja ima u Vojvodini trampe za radna mesta u Beogradu, dodavši da to jednostavno neće ići.

Napomenuo je da je Vojvodina ima dugu tradiciju urednog življenja i da je svako selo, dok se radilo kako je trebalo, imalo drvored dudova...i ribnjak pun šarana.

- To je bilo dok je reda bilo, a sada smo u situaciji da se borimo za ono što smo nekada imali - rekao je Čanak naglasivši da Vojvodina mora da ima ljude koji će se u Skupštini Srbije boriti za njihova prava i za ustavne promene.

(BILSV, 10.03.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook