Ne može se šest meseci pred izbore postati decentralizator

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Ne može se šest meseci pred izbore postati decentralizator

NOVI SAD - Današnji Kurir piše da je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak juče na televiziji Pink izjavio, a kasnije na svom Tviter profilu napisao: „Daj čoveku pištolj, i može da opljačka banku.

Bojan Kostreš

Daj čoveku banku, i može da opljačka ceo svet. Daj čoveku Narodnu banku, i može da napravi URS.“ Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, komentarišući ovu izjavu, za Kurir kaže da Čanak „ponekad na grub način kaže ono što misli, ali to nikad nije bila neistina“.

- Njegova poruka je da se ne može u svakom izbornom ciklusu promeniti naziv stranke i misliti da će se time izazvati amnezija kod građana. Prvo bili bankari, zatim ekonomski stručnjaci, pa su sad decentralizatori. Kad je Dinkić bio guverner NBS, propale su sve srpske banke, pa je onda kao ekonomski stručnjak obećao građanima po 1.000 evra, ali kao građanin taj novac nisam dobio. Sad priča o regionalizaciji i uči nas šta bi trebalo da se uradi, a LSV se za decentralizaciju zalaže još od perioda kad G17 nije ni postojao. Ne može neko šest meseci pred izbore da bude decentralizator, a pre toga se 10 godina zalagao za centralizaciju - ističe Kostreš.

(BILSV, 28.02.2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook