Ne odustajemo od Platforme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 11. 2013. | Komentara: 0

Ne odustajemo od Platforme

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za list „Dnevnik“ da na sastanku predstavnika Lige i Pokrajinskog odbora Demokratske stranke nije bilo reči o konkretnim zakonskim predlozima, već je dogovorena načelna saradnja.

LSV

- Saglasili smo se u tome da je neophodno da zajedno radimo na amandmanima na zakone, naročito one koji uređuju i život u Vojvodini. Kako će to funkcionisati u praksi, videćemo – kazao je on i dodao da očekuje i učešće Saveza vojvođanskih Mađara, te da se nada da će doći i do trojnog sastanka u skorije vreme.

Na pitanje novinara lista „Politika“ zašto na tom sastanku nije bilo predstavnika SVM-a, Bogaroški je istakao da to nema veze sa Ligom, jer je inicijator sastanka bio DS.

- Tema sastanka je, između ostalog, bila funkcionisanje LSV-a i DS-a. Nije nikakva tajna da odnosi u koaliciji nisu najbolji. Izbačeni smo iz vlasti u Somboru i Irigu. Sada smo se dogovorili da ćemo uložiti napor da se ti nesporazumi izglade, ali ovo je bio sastanak načelnog karaktera. Postoji prostor da se naš odnos popravi. Videćemo da li će to dati rezultate – napomenuo je potpredsednik LSV.

Komentarišući Platformu za izradu zakona o finansiranju APV i amandmane Vlade AP Vojvodine na budžet za 2014. godinu, o kojima će pokrajinski poslanici danas raspravljati, a koji Vojvodini treba da obezbede ustavnih sedam procenata republičkog budžeta, Bogaroški je rekao da upravo na taj način treba da se isprave propusti u državnoj kasi.

- Nismo odustali od platforme. Ona je za nas osnova za izradu zakona o finansiranju, ali dok se to ne desi život ne može da čeka. Zato smo se i dogovorili da propuste u republičkom budžetu pokušamo da ispravimo amandmanima – zaključio je Branislav Bogaroški koji je i šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine.

(BILSV, 27.11.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook