Ne odustajemo od pune plate za trudnice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 02. 09. 2013. | Komentara: 0

Ne odustajemo od pune plate za trudnice

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je tokom proteklog vikenda, povodom „Dana piva“ akciju prikupljanja potpisa podrške Zrenjaninki i Zrenjaninaca za inicijativu LSV u Skupštini grada Zrenjanina za punu platu za trudnice.

LSV– Želeli smo da akcija bude prošarana zabavnim detaljima kao što su baloni za decu, sitni poklončići kroz kolo sreće “Vojvođansku lutriju”, sa našim motom: “Vojvodina naša kuća”, “Za žito bez kukolja”, “Vojvodina naš prozor u Evropu” i paneli za fotografisanje u narodnim nošnjama „Sosa i Lala“, „Juliška i Bandika“ – istakla je članica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Branislava Jovanov. Ligašice i ligaši su iskoristili i ovu priliku da podsete na inicijativu njihove odborničke grupe u Skupštini grada Zrenjanina “Minimalna novčana nadoknada za nezaposlene porodilje do navršene godine dana deteta”.

– Na našu inicijativu je Skupština grada donela odluku da se poveća jednokratna pomoć, ali naš krajnji cilj je puna plata. Ideja je da, iz gradskog budžeta, bude isplaćivana razlika između iznosa zarade iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, do punog iznosa plate, kada nisu na bolovanju, a pored toga da se nezaposlenim porodiljama, kao socijalno najosetljivijoj kategoriji društva, iz gradskog budžeta isplaćuje mesečna nadoknada u visini minimalne zarade u Republici Srbiji, dok im dete ne napuni prvu godinu života – objasnila je Jovanov. Dodala je da su naišli na veliku podršku sugrađanki i sugrađana koji su poručili da sa pažnjom prate šta se dešava po ovom pitanju.

– Pred usvajanje gradskog budžeta još jednom ćemo ponoviti predlog za pune plate za trudnice odbornicama i odbornicima. Nadamo se da će naše kolege u Skupštini to podržati, jer se odnosi se na opšte dobro građanki i građana, a to bi trebalo da bude cilj svih, bez obzira kojoj političkoj stranci pripadaju – zaključila je Branislava Jovanov.

(BILSV, 02. 09. 2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook