Negujmo mlade talente, oni su budućnost naše zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Negujmo mlade talente, oni su budućnost naše zemlje

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu istakla je na današnjoj svečanosti uručenja nagrada da je veoma važno da negujemo mlade talente, koji su budućnost naše zemlje.

LSV

Ona je uručila nagrade darovitim učenicima i njihovim metorima iz vojvođanskih osnovnih i srednjih škola koji su u 2012. godini ostvarili vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz obalsti nauke, tehnike, umestnosti i sporta.

- Pored tradicionalnih nagrada i priznanja koje svake godine dodeljujemo, od ove godine uspostavljena je još jedna kategorija, specijalno priznanje za posebno talenentovane đake koji su na međunarodnim i evropskim takmičenjima i naučnim olimpijadama postigli najzavidnije rezultate, kao i za đake koji su pokazali talenat na više polja - rekla je Marinika Čobanu.

Ona je najavila i da je od ove godine uspostavljena posebna budžetska linija, Fond za talente, iz kojeg će sredstva biti usmeravana za opremanje kabineta, laboratorija, istraživačkih centara, odnosno nabavku instrumenata koji su profesorima neophodni za unapređenje rada sa mladima.

Za vrhunske rezultate iz više oblasti specijalno je nagrađeno 12 učenika, a nagrade je dobio 31 daroviti učenik i 40 mentora. Takođe, uručena je i 91 pohvala, kao vid priznanja i podsticaja darovitim učenicima. Ove godine pokrajinska Vlada je za nagrađene učenika izdvojila po 23 hiljade dinara, za mentore po 15 hiljada dinara, dok je za specijalno nagrađene učenike izdvojen iznos od po 60 hiljada dinara.

(BILSV, 07.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook