Ništa od istrage za krađu glasova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 19. 06. 2013. | Komentara: 0

Ništa od istrage za krađu glasova

PANČEVO – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva dobila je konačno odgovor na pitanje koje postavlja mesecima unazad na svakoj sednici pančevačkog parlamenta.

LSV

Kako je danas na konferenciji za novinare istakao portparol Gradske organizacije LSV Pančevo Vladan Keljević, na pitanje „Šta se desilo sa pričom o navodno ukradenom džaku sa izbornim listićima, kojima su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić mahali ispred platoa Narodne skupštine?“ stigao je odgovor da je istraga po ovom predmetu još 10. septembra 2012. okončana rešenjem o odbačaju , pod obrazloženjem da ne postoji osnovana sumnja da je to delo izvršeno. Dodao je da u odgovoru nema ni reči o tome kako je izborni materijal dospeo u ruke funkcionera SNS.

Manipulacija

– To vam je dokaz, crno na belo, o jednoj stvari koja se tada dogodila, a ona se zove manipulacija. Kako je moguće da se toliko ćuti o ovom predmetu? Gde je sada ona velika i beskompromisna borba protiv krivičnih dela? Deset meseci kasnije saznajemo ovo, a o tome ni jedne reči u medijima. Toliko o transparentnosti – rekao je Keljević. Podsetio je da je tada Tomislav Nikolić javno obećao da će se zalagati da se ovaj slučaj detaljno ispita bez obzira bude li izabran za predsednika države.
– Ovo je razlog zašto je Liga na svakoj sednici skupštine Grada insistirala da se o tome raspravlja. Ali naravno, iz vlasti niko nije želeo da priča na ovu temu. Sad znamo i zašto. Kada ste malverzacijama i sumnjivim marketinškim trikovima stupili u mandat, pa kako će se tek on i završiti – naveo je Keljević.

Revizija prošlosti

Predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini Pančeva Miloš Veselinov upozorio je danas na pokušaj revizije prošlosti promenom imena ulica. Kako je rekao, LSV se protivi promeni naziva ulice Petra Drapšina u Generala Petra Aračića, čija izmena je najavljena za sutrašnju sednicu Skupštine Grada, a koju je inicirao pokret Dveri. Između ostalog, razlog za to je finansijske prirode, jer će sada svi stanovnici te ulice morati da menjaju lična dokumenta, što je u današnjoj besparici bespotreban trošak.
– Komisija za podizanje spomenika i određivanje  naziva ulica i trgova nije navela razlog zašto se sklanja ime Petra Drapšina, istaknutog antifašiste i jednog od organizatora NOP. Šta je to skrivio Petar Drapšin da mu se ime izgubi sa ulice? Da li to što se borio u Španskom ratu, da li to što se borio protiv fašističke Nemačke u II svetskom ratu? Iste one fašističke Nemačke koja je proglasila srpski narod za nižu rasu, zajedno sa Jevrejima i Romima. Da li to što je rođen u Vojvodini – upitao je Veselinov. Dodao je da bi ulicama trebalo davati imena koja neće nikoga uvrediti, niti izazvati negativnu reakciju.
– Ako se ovo usvoji, šta možemo da očekujemo da bude sledeće? Ulica Dimitrija Ljotića? I sve se to radi pod pokroviteljstvom Demokratske stranke Srbije, i klero-fašističkih organizacija kao što su Dveri, Obraz itd. Onih, koji žele da predstave mladima drugačiju, patriJotskiju istoriju ove zemlje – istakao je Veselinov, dodajući da će LSV predložiti da se ova tačka skine sa dnevnog reda i pozvati odbornike koji poštuju antifašističke tekovine naših naroda da podrže njen predlog.

(BILSV, 19. 06. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook