Nulta tolerancija za diskriminaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 11. 03. 2014. | Komentara: 0

Nulta tolerancija za diskriminaciju

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin obeležio je nizom uličnih akcija u više mesnih odbora Međunarodni dan žena, 8. mart. Tim povodom, predsednica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin Ankica Dostanić je istakla da razloga za slavlje nema, jer su očigledne razlike koje postoje.

LSV

Ona je napomenula da se LSV zalaže za nultu toleranciju prema bilo kom obliku diskriminacije, nasilja nad ženama i smanjenje razlika u oblasti rada.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje će osnaživati, podsticati i podržavati žene da se u što većem broju uključe u javni život jer je to put i način da iz dugogodišnje uloge pasivnih posmatrača uđemo u grupu akterki koje žele da svoje okruženje promene na bolje.

Najveći značaj 8. marta kao Međunarodnog dana žena jeste podsećanje na dugogodišnji put osvajanja sloboda i prava, koji je započet pre više od jednog veka, a traje i dalje. Da nije bilo tadašnjih demonstracija kojima su se radnice izborile za svoja radna i politička prava, ko zna šta bi bilo sa borbom za to da sve osobe, bez obzira na pol i/ili, recimo, stalež, imaju pravo i mogućnost da odlučuju, biraju i budu birani,  i/ili da budu isti u pravima, slobodama  i obavezama – zaključila je Ankica Dostanić.

(BILSV, 11.03.2014)



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook