Obezbeđen novac za zapošljavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 23. 11. 2012. | Komentara: 0

Obezbeđen novac za zapošljavanje

KIKINDA - Opština Kikinda, samostalno i u saradnji sa Vladom AP Vojvodine, ove godine obezbedila je oko 15 miliona dinara za zapošljavanje. Sredstva su dodeljena za samozapošljavanje, novozapošljavanje i javne radove.

LSVKonkursi za dodelu sredstava raspisani su na osnovu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, a u saradnji sa Filijalom nacionalne službe za zapošljavanje – rekla je za Dnevnik predsednica Skupštine opštine Kikinda i predsednica Sveta za zapošljavanje opštine Kikinda Đurđina Jerinkić. Ona ističe da će se zalagati da se više sredstava izdvoji u budžetu za ove namene

- Aneksom ugovora, deo sredstava za javne nabavke prebačen je na samozapošljavanje i novozapošljavanje. Odluka je doneta u oktobru, te će uskoro biti i potpisivanje ugovora od kojih se 29 odnosi na samozapošljavanje, a 21 na novozapošljavanje – kazala je Jerinkićeva. Onima koji su dobili novac ostavljen je rok od 30 dana da se izjasne da li žele da zaključe ugovor. Sredstva su dodeljena na osnovu ocene biznis plana s obzirom na to da je Lokalnim akcionim planom zapošljavanja predviđeno da će akcenat biti na proizvodnji, teže zapošljivim kategorijama – mlađi od 30 i stariji od 45 godina, ženama, a naročito ženama sa sela.

Za samozapošljavanje, osobe kojima su odobrena sredstva, dobiće 160.000 dinara uz uslov da posluju najmanje godinu dana. Za novozapošljavanje dobijaju 100 hiljada dinara da zaposle novog radnika, a uslov je da poslodavac novozaposlenog zadrži u radnom odnosu najmanje godinu dana. Za javne radove utrošeno je 2,8 miliona dinara.

- Sedam poslodavaca koji su podneli zahteve zaposliće 62 osobe na javnim radovima. Poslodavci su: Mesna zajednica Banatska Topola, Udruženje građana „Laguna“ iz Banatskog Velikog Sela, Sportski centar „Jezero“, JP „Gradsko zelenilo i pijaca“, Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“, firma „Pro-conto softver“ i Organizacija slepih i slabovidih osoba „Severni Banat“ – dodala je Đurđina Jerinkić. Ranije je dodeljeno oko pet miliona dinara i za pripravnike i stručnu praksu. Početkom naredne godine, nakon usvajanja budžeta, biće raspisani novi konkursi iz oblasti zapošljavanja.

(BILSV, 23.11.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook