Ocena zrenjaninske vlasti - nedovoljan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 07. 2013. | Komentara: 0

Ocena zrenjaninske vlasti - nedovoljan

ZRENJANIN – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine  i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton ocenio je danas da je godinu dana sasvim dovoljan period da se oceni nečiji rad.

LSV

Kako je rekao na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskom odboru LSV Zrenjanin, zrenjaninska vlast je za taj period zaslužila najlošiju ocenu.

- Samo konstituisanje vlasti, praćeno partijskim pritiscima i preletima, dovelo je u pitanje svrsishodnost održavanja demokratskih izbora u Zrenjaninu. Partije koje su 6. jula 2012. godine preuzele kormilo Zrenjanina osvojile su manji broj glasova od partija koje su u opoziciji - istakao je Marton, napominjući da je bilo sasvim jasno da su ovakvi nekvalitetni temelji nove vlasti loši za grad Zrenjanin.

- Sećamo se obećanja o procvatu grada, o desetinama investitora, hiljadama radnih mesta, o čistim i bezbednim ulicama, modernoj gradskoj upravi, Akva parku. Ništa od toga nije ostvareno, a Zrenjanin je u svoju crnu knjigu propadanja upisao još nezaposlenih, još preduzeća u stečaju, još ojađenih porodica – kazao je Marton. On je dodao da je vizija ono što najviše nedostaje u radu lokalne vlasti, odnosno postojanje bilo kakve ideje o napretku Zrenjanina.

- Sve se svodi na partijska potkusurivanja, zapošljavanja kadrova velikih, ali i malih, u realnoj politici gotovo neprimetnih partija. Balast baš tih malih, na papiru postojećih, partija je ogroman. Politički akteri često zaboravljaju da je interes Zrenjanina na prvom mestu. Nema tih razlika koje bi mogle da sprečavaju zajednički rad ka opštem dobru ove sredine. Nažalost, retki su slučajevi da se sasluša glas opozicije, glas partija koje su osvojile preko 40 odsto glasova na izborima – naglasio je Marton i istakao da LSV želi da Zrenjanin bude grad u kojem će se bolje živeti.

- Liga će nastaviti da čini sve da popravi stanje na zrenjaninskoj političkoj sceni,  i  pomogne da ovo ponovo bude mesto u kojem se lepo, sigurno i bezbedno živi – zaključio je Aleksandar Marton, pozivajući sugrađanke i sugrađane, koji imaju želju  da promene ovakvu situaciju, da se pridruže.

(BILSV, 09.07.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook