Očišćene table u Bikić Dolu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 23. 01. 2013. | Komentara: 0

Očišćene table u Bikić Dolu

NOVI SAD – Samo dan nakon što je narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga u skupštini upozorila da su tokom prethodnog vikenda u mestu Bikić Do iškrabane table sa nazivom mesta na rusinskom jeziku, danas su te table očišćene.

Olena Papuga

Papuga je u izjavi za naš sajt rekla da su jutros to uradili policija i komunalne službe, i na taj način je preduhitrili pošto je  ona najavila da će ako to ne bude obrisano u roku od dva dana –sama otići da to učini.
Kako kaže, dobro je da su nadležni uradili svoj posao, ali nije dobro da je na to morao da ih, preko poslaničkog pitanja i konferencije za novinare, javno podseti narodni poslanik.
– Da nisam to iznela u javnost, verovatno se sami ne bi trgli. Jer, to nedelo je učinjeno između subote i nedelje, pa su oni, da su hteli, već mogli sami to da obrišu – rekla je Papuga. Podsetimo, u noći između subote i nedelje u Bikić Dolu u šidskoj opštini, u kojem polovinu stanovništva čine Rusini, iškrabane su table na ulazu, na rusinskom jeziku. To se dogodilo u trenutku dok su pripadnici rusinske nacionalne zajednice bili na centralnoj proslavi svog nacionalnog dana u Sremskoj Mitrovici.

(BILSV, 23. 01. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook