Bečejska vlast neumesno diže cenu vode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 03. 06. 2013. | Komentara: 0

Bečejska vlast neumesno diže cenu vode

BEČEJ - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth istakao je danas da je povećanje cene pijaće vode u Bečeju, koja je veoma lošeg kvaliteta, u najmanju ruku neumesna.

Ferenc

Voda i kanalizacije skuplji za 10 %

Uz saglasnost Opštinskog veća JP „Vodokanal" Bečej će građankama i građanima opštine Bečej naplaćivati vodu iz gradskog vodovoda po cenama višim za 10 posto. Isti slučaj je sa odvođenjem i prečišćavanjem otpadnih voda čije cene će takođe biti više za 10 odsto. Toth je istakao da se u najvećem delu Vojvodine za piće koriste podzemne vode lošeg kvaliteta, u koijma ima arsena, povišen je procenat gvožđa i mangana, kao i amonijaka koji utiče na razvoj mikroorganizama u cevovodima.

- Žitelji Bačkog Gradišta i Bačkog Petrovog Sela se godinama u nazad žale na loš kvalitet vode sa česme, a u poslednje vreme slične žalbe imaju i Bečejci koji kažu da je voda žute boje i masna, te da nije za upotrebu u domaćinstvu. Umesto da se reši problem sa vodosnabdevanjem, opštinska vlast je povećala cenu vode koja je lošeg kvaliteta. Postavlja se pitanje po kojoj osnovi JP „Vodokanal" Bečej prodaje vodu lošeg kvaliteta po ceni višoj od 10 posto!? Zašto opštinska vlast ne napravi potrebne korake, kako bi žitelji opštine posle dugo godina konzumirali kvalitetnu pijaću vodu? - upitao je on.

Ništa od najavljenih ulaganja i investicija

Kako je rekao, prošlo je godinu dana od kako je vlast u Bečeju promenjena. U predizbornoj kampanji, podsetio je Toth, političke partije koje su na vlasti su obećavale da će Bečejom teći med i mleko, da će se otvarati nove fabrike i da će se opština preporoditi ako oni dođu na vlast, ali da od toga nema ništa.

- Od velikih ulaganja koje ste obećavali, nema ništa. Otvorena je „fabrika" bicikala u Bečeju sa 14 novih radnih mesta. Pa zar su to ta obećana velika ulaganja u Bečej? Pojedini privatnici u opštini imaju više od 14 radnika... Plate Bečejaca i Bečejki danas vrede mnogo manje nego u junu prošle godine, čak za oko sedam posto manje. Uprkos tome, vi, gospodo koji ste na vlasti, svoje plate ste povećali, jer ste trebali samo da podignete ruku i da izglasate - istakao je on i upitao kako običan građanin sebi može da izglasa povećanje i da preživi do sledeće plate.

- Da li su Bečejke i Bečejci postali lenji ili loši radnici? Nisu! Nasuprot njih, vi, koji ste na vlasti, i koji ste sebi povećali plate najavljujete nova otpuštanja u opštinskoj upravi i dalje nemate dugoročno rešenje za PIK Bečej To sve govori da vi ne radite dobro svoj posao. Ko će od vladajuće koalicije preuzeti odgovornost zbog nezainteresovanosti rešavanja problema i za sve lošije stanje u opštini Bečej? Bečeju su potrebna nova radna mesta, a ne još više nezaposlenih ljudi i nova neopravdana poskupljenja - zaključio je Ferenc Toth.

(BILSV, 03.06.2013)




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook