Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

ZRENJANIN - Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 

LSV

- Moraju tu slobodu osvojiti za naš grad i za sve naše sugrađanke i sugrađane. Tek kada su svi članovi društva slobodni, možemo reći da je sloboda osvojena. Tek onda kada ne budemo imali situaciju da napadnu čoveka na biciklu, građanskog aktivistu Predraga Voštinića ili bilo kog drugog čoveka, iz čista mira i da ne odgovaraju za to, onda ćemo moći da kažemo da smo slobodno društvo. Zahtevamo da se objave imena napadača na Predraga Voštinića i da se oni kazne – kazala je. 

Naglasila je i da građani Zrenjanina već 11 godina trpe nasilje naprednjačke vlasti, te da je taj grad između dva popisa ostao bez 16.000 građana. 

- Nasilje nad građanima je kada ne mogu svi da stignu do lekara blagovremeno, kada su čekaonice zdravstvenih ustanova kao pakao. Posebno je teško u selima, jer su odsečeni od grada, a lekari i apoteke rade svega par dana nedeljno. Nasilje je i kada nam otmu vodu, vazduh i zemlju. A oni su nama oteli sve to. Obećali su vodu, potrošen je novac, potrošene godine, a Zrenjaninci i dalje nemaju zdravu pijaću vodu. Nasilje je i to što nas tretiraju kao građane drugog reda samo zato što živimo u Zrenjaninu. Jer nama su ovde doveli najprljaviju tehnologiju koju niko drugi nije hteo. I mi ovde imamo prosečnu platu manju i od republičkog i od pokrajinskog proseka, a imamo oko 30.000 dinara manju prosečnu zaradu od Beograđana, a za sve to vreme, da paradoks bude veći, Zrenjanin se nalazi među pet najskupljih gradova za život u Srbiji - rekla je Begović. 

Dodala je da je zato Zrenjanin među prvima krenuo u protestne šetnje i nije odustao ni dan danas. 

- Zato što živimo u otetom gradu u kojem donosioci odluka ne vode računa o javnom interesu, o interesima običnih ljudi, već su isključivo vođeni sopstvenim interesima. A sudeći po predlogu Plana razvoja Zrenjanina do 2030. godine sa njima nas ne čeka ništa dobro. Zato su opozicione stranke  donele odluku da odbace ovaj nacrt Plana, jer je tekst katastrofalan. Kada preuzmemo vlast, dogovoreno je u opoziciji, napisaćemo mnogo kvalitetniji Plan razvoja, po meri čoveka. Zrenjaninci su mirni, pitomi ljudi, vrlo tolerantni. Ali nama je dosta. Dosta nam je straha za bezbednost, dosta nam je neizvesnosti koju nosi svakodnevni život i dosta nam je laži. Mi smo ponosni na grad u kom živimo i nećemo ćutati na ponižavanje građana Zrenjanina. Zrenjanin će ponovo biti grad u kom se neguju vrednosti - sigurnosti, tolerancije, empatije, ljudskosti, društvo u kojem postoji odgovornost, a ne društvo u kojem se seje nasilje, mržnja i strah! Imamo snage. Izborićemo se za slobodni i bolji Zrenjaninin – zaključila je Begović.

(SzILSV-Vojvođani, 16.09.2023)Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook