Dani piva bez pivare

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 25. 08. 2015. | Komentara: 0

Dani piva bez pivare

ZRENJANIN – Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Predrag Perkić upozorio je danas da će ovogodišnji Dani piva biti još jedna manifestacija posvećena pivu, u gradu koji nema pivaru.

LSV

On je na konferenciji za novinare zapitao i šta se dešava sa nagoveštajima vlasti da ima zainteresovanih za revitalizaciju pivare, ocenivši da će se vlast pivare možda setiti u predizbornoj kampanji.
– Ovogodišnji program Dana piva rađen je u skladu sa željama naroda, reče gradonačelnik Čedomir Janjić. Da li građani i građanke Zrenjanina žele i zaposlenje od kog mogu normalno živeti, kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo, to nam gradonačelnik nije rekao – istakao je Perkić. On se osvrnuo i na rušenje zgrade Filkovića, u centru Zrenjanina, upozorivši da je reč o zgradi koja ima status kulturnog spomenika od velikog značaja za Republiku Srbiju.
– S obzirom da je bila u veoma lošem stanju zbog starosti, zbog dugogodišnje nebrige i neodržavanja, napuštena je i zabranjena za upotrebu. Usled nedostatka dogovora, volje, novca za sanaciju, objekat nije mogao da se zaštiti od daljeg propadanja i urušavanja istog. Konačno, srušen je ovih dana. Da li će sličnu sudbinu doživeti i zgrada pored bivšeg SDK, koja je u jako lošem stanju – upitao je Perkić.
 
(BILSV, 25. 08. 2015)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook