Do investicija putem javno-privatnog partnerstva, a ne kreditima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 01. 04. 2015. | Komentara: 0

Do investicija putem javno-privatnog partnerstva, a ne kreditima

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin apelovao je na gradsku vlast da se potrude da dovedu investitore, jer ovaj grad ima dobro infrastrukturno opremljenu industrijsku zonu i veliki broj nezaposlenih, koji bi radili u tim firmama.

LSV

Predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Branislava Jovanov ukazala je i na činjenicu da lokalne samouprave imaju pravo da u skladu sa važećim zakonom, putem javno - privatnog partnerstva, podstaknu ekonomski razvoj zajednice. Javno - privatno partnerstvo predstavlja okvir zajedničke akcije javnog i privatnog sektora, radi obezbeđenja funkcionisanja delatnosti od opšteg interesa i efikasnog, ekonomskog, održivog razvoja infrastrukture.

- Vlast grada Zrenjanina, može umesto što konstantno diže kredite i dodatno zadužuje grad, a najpre građane i građanke, da razmisli o instrumentu za podstrek privatnog, investicionog kapitala, tako što će pronaći partnera i samim tim stvoriti uslove za bolji i lepši grad. Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine - Zrenjanin, pita čelnike grada Zrenjanina, da li su oni preduzeli nešto po pitanju navedenog? Da li znaju da grad može da se razvija, a da ne mora da se zadužuje kreditima? Da li znaju šta su to moderni razvojni instrumenti javne politike? Da li znaju šta su prioriteti u investiranju i kako se stvara privlačan ambijent za domaći i strani kapital? – pitala je Jovanov.

Ona je dodala da mnogi gradovi u Srbiji već imaju potpisane, pa i realizovane, implementirane ugovore sa privatnim sektorom i pomenuti gradovi se razvijaju.

- Uzimanjem zajmova za uređenje centra grada, samo stvaramo dodatne troškove. Imaćemo sređen centar, ali šta nam to vredi, ukoliko nam fabrike ne rade, ne proizvode, a radno sposobni građani i građanke, sede kod kuće, nezaposleni – zaključila je Branislava Jovanov.

(BILSV, 01.04.2015)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook