Građani Vojvodine su grubo uvređeni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 04. 2013. | Komentara: 0

Građani Vojvodine su grubo uvređeni

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Adam Paljov ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je miting, koji je održan prošlog petka u Novom Sadu, nedvosmisleno potvrdio izbornu volju građanki i građana Vojvodine od 6.maja prošle godine, kao i poverenje koje imaju u institucije Vojvodine.

LSV

Paljov je upozorio da su organizatori mitinga demonstrirali koliko, kako je rekao, ne prezaju ni od čega, ne bi li se dočepali vlasti u Vojvodini.

- Ono na šta nisu računali, jeste da demonstracije devedesetih godina u Vojvodini nailaze samo na osudu i neuspeh. Pritom su grubo uvredili dostojanstvo svih Vojvođanki i Vojvođana time što su saopštili da imaju njihovu podršku, dok smo bili svedoci stotina autobusa iz svih delova Srbije, koji su dovozili stranačke poslušnike. I sve to kako se ne bi skupilo ni deset hiljada ljudi u centru Novog Sada - rekao je Paljov.

On je upozorio sve koji imaju nameru da, kako je rekao, nasilno, uz laži i manipulaciju, ruše autonomiju Vojvodine da će ovakve odluke proizvesti kontraefekte i zaoštravanje odnosa u Srbiji.

- Nećemo dozvoliti da građani i građanke Vojvodine budu označeni kao separatisti  i izdajnici samo zbog toga što vole svoju pokrajinu, dok se u isto vreme oni koji se hvale borbom za Kosovo nazivaju velikim patriotama. Nećemo dozvoliti stvaranje atmosfere linča i govor mržnje u Vojvodini, jer takve metode ovde nisu dobrodošle. Oni koji ne žive i ne rade u Vojvodini, a kojima je toliko stalo do vojvođanskog novca, nemaju pravo da nas uče šta je dobro za Vojvodinu. Umesto toga, mi bismo imali štošta korisno da kažemo o toleranciji, multikulturalnosti, multietničnosti, poštovanju, voljenju svoje zemlje i demokratiji onima koji pokušavaju da nas ponize - rekao je potpredsednik GrO LSV Zrenjanin.

On je poručio organizatorima prošlonedeljnog mitinga da bi bilo bolje da se pozabave ekonomskim i socijalnim problemima, jer Vojvođani i Vojvođanke neće moći još dugo da hrane gladna usta Srbije. Paljov je pozvao i građane Vojvodine da ne nasedaju na provokacije.

- Pozivam ih da pokažu da, koje god da su nacionalnosti ili vere, s ponosom nose vojvođansko u sebi, i da pokažu da se toga ne odriču. Takođe, apelujemo na sve političke činioce, kako na one u opoziciji, tako i na one u vlasti, da se pitanje Vojvodine premesti sa ulice na institucije, jer postoje legitimni i demokratski načini da se preispita politička opravdanost vojvođanske vlasti, umesto što se to radi populistički, preko leđa građana i građanki Vojvodine i Srbije - zaključio je Adam Paljov.

(BILSV, 16.04.2013)




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook