Gradnja pijačne hale u Kikindi počinje ove godine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 30. 03. 2013. | Komentara: 0

Gradnja pijačne hale u Kikindi počinje ove godine

KIKINDA - Direktor Javnog preduizeće „Gradsko zelenilo i pijaca“ u Kikindi Miloš Šibul najavio je da bi ove godine mogla započeti izgradnja nove pijačne hale centru grada, a sledeće godine bi počelo uređivanje lokala.

LSV

On je za današnji Dnevnik izjavio da se ovi poslovi rade novcem od zakupa i pijačarine, kao i da će sve zavisiti od sredstava.

- Već smo uklonili montažni zid u prvom delu pijace da bismo napravili širi ulaz prema tunelu. Kako nam stiže novac, tako preduzimamo radove. U narednom periodu uređivaće se tezge u delu sa mešovitom robom. Ove godine mogla bi da započne izgradnja nove pijačne hale u centru grada, ali će sve zavisiti od sredstava. Za ovu investiciju neophodno je 80 miliona dinara. U opštinskom budžetu 20 miliona dinara namenjeno je ovom poslu, dok bi ostatak mogao da se obezbedi iz pokrajinskih fondova - rekao je Šibul.

- Već je oformljen tim, koji je zatražio iskustva firmi iz Banjaluke i Budimpešte, gde su izgrađene nove pijace. Tako se pojavio još jedan problem - postojeći projekat nove pijace nije upotrebljiv. On je lep i ambiciozan, ali mislim da bi to bila prevelika pijaca za Kikindu - predviđena su 24 lokala, koja, plašim se, ne bismo mogli da izdamo. Mislim da je rešenje manja pijaca sa mogućnošću proširenja - dodao je on.

Šibul napominje da se na ovu temu već razgovaralo u lokalnoj samoupravi. Ispostavilo se da postoje problemi i oko vlasništva. Naime, prostorije u kojima je Pijačna uprava, uknjižene su kao Vatrogasni dom. A kada počnu radovi, nova pijaca može da bude završena za šest meseci.

- Sa 80 miliona dinara završiće se veći deo pijace. Mogli bismo ove godine samo da se bavimo dokumentacijom, što bi izgradnju pomerilo za proleće 2014. Ipak, možemo i da pokušamo da ubrzamo čitav proces, da izgradnju hale počnemo ove godine, da sve stavimo pod krov, pa da sledeće godine rešavamo lokale i prateću opremu na pijaci – zaključuje Miloš Šibul.

(BILSV, 30.03.2013)



Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook