Gradska vlast je mogla sprečiti posledice nevremena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 05. 06. 2013. | Komentara: 0

Gradska vlast je mogla sprečiti posledice nevremena

PANČEVO -  Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo Jovan Petrovački rekao je danas da su Gradsko veće Pančeva, a pre svega Goran Pandurov, koji je u ovom telu zadužen za poljoprivredu, odgovorni što ništa nije učinjeno na rešavanju problema protivgradne zaštite.

LSVŠta da rade poljoprivrednici iz Omoljice, Ivanova i Dolova?

On je na konferenciji za novinare istakao da je upravo to nečinjenje u poslednjih godinu dana, koliko je na vlasti sadašnji saziv, dovelo do direktnih posledica kada je prošlog petka nevreme zahvatilo teritoriju grada Pančeva i nanelo veliku štetu poljoprivrednim usevima u reonu Omoljica – Ivanovo – Dolovo.

- Podsećamo da grad Pančevo ubire izuzetno veliku svotu novca od izdavanja poljoprivrednog zemljišta, a da su po zakonu dužni da taj novac troše namenski, u poljoprivrednu infrastukturu, u šta svakako spada i organizovanje, kao i kupovina raketa za zaštitu od grada. Da su se pomenuti mešali u svoj posao do prouzrokovane štete ne bi došlo. Postavlja se pitanje da li će nadležni snositi i trunku odgovornosti za posao koji bi trebalo da obaljaju. Šta sada treba da čine poljoprivrednici iz Omoljice, Dolova i Ivanova, koji su direktno oštećeni nereagovanjem nadležnih službi nadležnih – upitao je Petrovački. On je dodao da aktuelna gradska vlast, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, više brine o svojim foteljama, kao da su one privilegija a ne obaveza, te da ne pomažu poljoprivrednike nego od ih stvaraju socijalne slučajeve.

Vanredni izbori su jedino rešenje

Portparol GrO LSV Pančevo Vladan Keljević rekao je na konferenciji za novinare da je ovo još jedan dokaz da u Pančevu sve stoji i da se lokalni funkcioneri odnose prema politici po principu - dok mačke nema, miševi kolo vode. Kako je rekao, to je dokaz da je vladajuća koalicija nestabilna i da je problem oko gradonačelnika prevazišao sve moguće opsege.

- Godinu dana je proteklo od izbora, a gradska vlast u Pančevu se i dalje bavi samo čistkom i postavkom novih kadrova, povrh svega nestručnih, kao i spletkarenjem unutar same koalicije. Podsetićemo da smo još pre više od sedam meseci ukazivali na problem gradonačelnika. Tada su se smejali i govorili kako je koalicija stabilna, a sve što je urađeno u narednom periodu, svedoči sasvim suprotno i to je jasno svima koji žive u Pančevu. Bilo koji dogovor oko novog gradonačelnika vodiće grad u novu propast, ova vlast je izgubila svoj legitimitet, stoga Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom poziva na vanredne lokalne izbore, koji su jedino moguće rešenje u ovoj bezizlaznoj situaciji – naglasio je Vladan Keljević.

(BILSV, 05.06.2013)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook