Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

KIKINDA – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić kritikovao je odluku gradskog parlamenta da se gubici iz redovnog poslovanja JP „Toplana“ pokrivaju subvencijama. Naime, kikindska „Toplana“ zatražila je povećanje cene daljinskog grejanja za 12 do 17 odsto, zbog poskupljenja energenata. Gradsko veće to nije odobrilo, a da bi se pokrio gubitak u poslovanju ovog preduzeća, gradskim budžetom je za narednu godinu odobrena subvencija u iznosu od 30 miliona dinara.

LSV

- Ne možemo novcem svih građana finansirati gubitaša, ako neko neće da dozvoli da grejanje poskupi. Razumem da idu izbori, ali ako je realno da se cena poveća, povećajte, kao što ste smanjili. To sam podržao. Ovako se koristi novac svih građana i građanki Kikinde. Korisnik sam usluga „Toplane“, lično bi mi to odgovaralo, ali nisam ovde da pričam o ličnom stavu. Mislim da je ovo greška. Trideset miliona je moglo otići za druge stvari - kazao je Miroslav Grujić.

On je ukazao i na problem sve većeg broja pasa lutalica na kikindskim ulicama. 

- Veliki je broj agresivnih pasa lutalica na ulicama, posebno u centru grada. Jesu krivci sugrađani koji puštaju pse i pretvaraju ih u lutalice, ali sugrađani ne smeju biti žrtve toga, posebno deca – kazao je Grujić. 

Na poslednjoj sednici kikindske skupštine bilo je reči i o hapšenju Vladimira Ilića i još trojice članova nekadašnjeg menadžmenta „Toze Markovića". Miroslav Grujić je istakao da Socijalističkoj partiji Srbije, s obzirom na ono što smo saznali u vezi sa kriminalom u „Tozi Marković", treba uskratiti pravo da odlučuje o budžetu, odnosno o trošenju sredstva građana. Kako je rekao, jedan od uhapšenih je nosilac izborne liste socijalista. 

(SzILSV, 24.12.2021)Odbori LSV | Četvrtak, 07. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Dejana Jovanova, direktora Javne ustanove „Rezervati prirode Zrenjanina“, da javnosti odgovori na sva pitanja vezana za pomor ribe u zaštićenom području „Ritova donjeg Potisja“.

Odbori LSV | Utorak, 05. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Očekujemo kažnjavanje odgovornih za dosadašnje promašaje

Liga socijaldemokrata Vojvodine čvrsto stoji na stanovištu da je jedino kvalitetno, dugoročno i održivo rešenje izgradnja regionalnih vodovoda, koji će obezbediti isporuku ispravne pijaće vode svim građanima Vojvodine, Banata i Zrenjanina.
Odbori LSV | Petak, 01. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je odluka kikindskih vlasti da kubik vode i kanalizacionih usluga poskupi za 39,40% skandalozna. Građani Kikinde zahtevaju ispravnu pijaću vodu, a ne drastična poskupljenja.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook