Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

KIKINDA – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić kritikovao je odluku gradskog parlamenta da se gubici iz redovnog poslovanja JP „Toplana“ pokrivaju subvencijama. Naime, kikindska „Toplana“ zatražila je povećanje cene daljinskog grejanja za 12 do 17 odsto, zbog poskupljenja energenata. Gradsko veće to nije odobrilo, a da bi se pokrio gubitak u poslovanju ovog preduzeća, gradskim budžetom je za narednu godinu odobrena subvencija u iznosu od 30 miliona dinara.

LSV

- Ne možemo novcem svih građana finansirati gubitaša, ako neko neće da dozvoli da grejanje poskupi. Razumem da idu izbori, ali ako je realno da se cena poveća, povećajte, kao što ste smanjili. To sam podržao. Ovako se koristi novac svih građana i građanki Kikinde. Korisnik sam usluga „Toplane“, lično bi mi to odgovaralo, ali nisam ovde da pričam o ličnom stavu. Mislim da je ovo greška. Trideset miliona je moglo otići za druge stvari - kazao je Miroslav Grujić.

On je ukazao i na problem sve većeg broja pasa lutalica na kikindskim ulicama. 

- Veliki je broj agresivnih pasa lutalica na ulicama, posebno u centru grada. Jesu krivci sugrađani koji puštaju pse i pretvaraju ih u lutalice, ali sugrađani ne smeju biti žrtve toga, posebno deca – kazao je Grujić. 

Na poslednjoj sednici kikindske skupštine bilo je reči i o hapšenju Vladimira Ilića i još trojice članova nekadašnjeg menadžmenta „Toze Markovića". Miroslav Grujić je istakao da Socijalističkoj partiji Srbije, s obzirom na ono što smo saznali u vezi sa kriminalom u „Tozi Marković", treba uskratiti pravo da odlučuje o budžetu, odnosno o trošenju sredstva građana. Kako je rekao, jedan od uhapšenih je nosilac izborne liste socijalista. 

(SzILSV, 24.12.2021)Odbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li je pokrajinski sekretar Sakalaš naložio isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalaša da li su nadležni organi u sekretarijatu koji vodi utvrdili zašto na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i da li je naloženo njeno isticanje.
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Iz Skupštine grada nagoveštavamo promene koje su preko potrebne Zrenjaninu

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina odlučili su da se vrate u skupštinske klupe.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook