Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

KIKINDA – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić kritikovao je odluku gradskog parlamenta da se gubici iz redovnog poslovanja JP „Toplana“ pokrivaju subvencijama. Naime, kikindska „Toplana“ zatražila je povećanje cene daljinskog grejanja za 12 do 17 odsto, zbog poskupljenja energenata. Gradsko veće to nije odobrilo, a da bi se pokrio gubitak u poslovanju ovog preduzeća, gradskim budžetom je za narednu godinu odobrena subvencija u iznosu od 30 miliona dinara.

LSV

- Ne možemo novcem svih građana finansirati gubitaša, ako neko neće da dozvoli da grejanje poskupi. Razumem da idu izbori, ali ako je realno da se cena poveća, povećajte, kao što ste smanjili. To sam podržao. Ovako se koristi novac svih građana i građanki Kikinde. Korisnik sam usluga „Toplane“, lično bi mi to odgovaralo, ali nisam ovde da pričam o ličnom stavu. Mislim da je ovo greška. Trideset miliona je moglo otići za druge stvari - kazao je Miroslav Grujić.

On je ukazao i na problem sve većeg broja pasa lutalica na kikindskim ulicama. 

- Veliki je broj agresivnih pasa lutalica na ulicama, posebno u centru grada. Jesu krivci sugrađani koji puštaju pse i pretvaraju ih u lutalice, ali sugrađani ne smeju biti žrtve toga, posebno deca – kazao je Grujić. 

Na poslednjoj sednici kikindske skupštine bilo je reči i o hapšenju Vladimira Ilića i još trojice članova nekadašnjeg menadžmenta „Toze Markovića". Miroslav Grujić je istakao da Socijalističkoj partiji Srbije, s obzirom na ono što smo saznali u vezi sa kriminalom u „Tozi Marković", treba uskratiti pravo da odlučuje o budžetu, odnosno o trošenju sredstva građana. Kako je rekao, jedan od uhapšenih je nosilac izborne liste socijalista. 

(SzILSV, 24.12.2021)Odbori LSV | Petak, 14. 01. 2022. | Komentara: 0

Beogradu metro, a pruge u Vojvodini na doboš

Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i svi građani Vojvodine, izražavaju veliko nezadovojstvo zbog informacija da je „Infrastruktura železnice Srbije“ ponudila  na aukcijsku prodaju šine, stari kolosečni pribor i skretnice koje se nalaze na 15 železničkih pruga, uglavnom u Banatu i Bačkoj. Na taj način će u zaborav otići neke od njih, poput pruge Sečanj - Jaša Tomić i Zrenjanin - Vršac.
Odbori LSV | Utorak, 30. 11. 2021. | Komentara: 0

LSV neće učestvovati u obesmišljavanju Skupštine opštine Žitište

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitište pošto ne želi da učestvuje u urušvanju uloge Skupštine opštine sazivanjem sednica Skupštine po hitnom postupku i kada ne postoje opravdani razlozi za to.
Odbori LSV | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

IN MEMORIAM Miloš Đ. Šibul (1977-2021)

Sve je danas uspeo da nas rastuži, a celog života se trudio da nas nasmeje i raspoloži. Iznenada i bez pozdrava, u svojoj 45. godini, napustio nas je naš drugar, prijatelj, brat, suprug i otac, a pre svega velik čovek Miloš Đ. Šibul.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook