Hitno utvrditi šta se dešava u JKP Čistoća

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 04. 2015. | Komentara: 0

Hitno utvrditi šta se dešava u JKP Čistoća

NOVI SAD, 14. april - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zahteva da se hitno utvrdi i javnosti saopšti istina o prisiljavanju zaposlenih ili angažovanih radnika u JKP „Čistoća“ da se učlane u Dinara-Drina-Dunav kako bi sačuvali radna mesta i da fotokopiraju lične karte i prikupljaju glasove za tu interesnu organizaciju, o čemu danas izveštavaju pojedini mediji.
 
LSV
O tom pitanju treba da se oglase kako istražni organi, tako i gradska vlast.
 
Ukoliko je zaista istinita vest iz medija i ako su tačne glasine koje se mogu čuti da se lične karte kopiraju da bi Dinara-Drina-Dunav postala politička stranka, biće to najnoviji dokaz da ne postoji dno, već samo pregrade kroz koje Novi Sad iznova i iznova sve dublje propada dok nakupci i preprodavci glasova dodaju većinu.  
 
Posle tri godine od kako su ga upravo današnji koalicioni partneri prozivali za kupovinu glasova u koju su uložene ogromne pare , „lider“ DDD je još na sudu, a gradska preduzeća kojima je gazdovao i gazduje su razvaljena.
 
Ukoliko se tvrdnje o ucenama u „Čistoći“ pokažu istinitim,  biće više nego jasno da izostanak kazni za one koji glasove plaćaju ili silom otimaju, uništava ne samo grad, nego i svaku slobodu izbora.
 
Februara 2013. godine LSV je u otvorenom pismu upozorila i gradonačelnika i predsednika skupštine grada i policiju i Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu i Agenciju za borbu protiv korupcije i CeSID na neregularnosti koje su pratile izbore za savete mesnih zajednica i svo urušavanje i gubljenje smisla bilo kakvih izbora u Novom Sadu.
 
Šta još treba da se desi da bi neko kriminalcima i interesnim organizacijama poput Dinare-Drine-Dunav i Treće Srbije oduzeo pravo da razvaljuju gradsku imovinu i onemogućio ih u kupovini glasova i uništavanju izborne volje građana?
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook