Izborna komisija u Bočaru samo od članova SNS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2017. | Komentara: 0

Izborna komisija u Bočaru samo od članova SNS

Novi Bečej, 26. januar 2017 - Skandalozna je odluka predsednika Skupštine opštine Novi Bečej da od sedam članova Komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta Mesne zajednice Bočar, svih sedam bude iz Srpske napredne stranke.

LSV
 
Izbore za članove Saveta Mesne zajednice Bočar, koji će biti održani 19. februara, predsednik Skupštine opštine Novi Bečej je raspisao 19. januara i, pri tome, u izjavi za medije naglasio da u njima učestvuju grupe građana i pojedinci, a ne stranke. To ga, međutim, nije sprečilo da imenuje ovakav sastav Komisije.

Na osnovu ovakvog, jednostrano izabranog sastava Komisije dolazimo do zaključka da je očigledna namera da izbori ne budu transparentni i da se omoguće nesmetane mahinacije tokom i nakon izbornih radnji.

Izgovor predsednika SO Novi Bečej da su ovo nestranački izbori i da samim tim nije važno ko je iz koje stranke, neprihvatljiv je, jer je uveliko prisutno učešće stranaka na izborima za članove Saveta mesnih zajednica, a ovakav potez za svaku osudu.Transparetnost i izbori u skladu sa demokratskim principima na ovaj način nisu omogućeni.

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine uputio je javni poziv predsedniku Skupštine opštine Novi Bečej da promeni sastav Komisije i formira je od nestranačkih ličnosti ili da ravnopravno uključi pripadnike drugih političkih partija. 

Svako drugo rešenje baca senku neregularnosti na izbore koji još nisu ni počeli i postavlja pitanje - šta tek da očekujemo tokom izbora.
 
 
Član predsednišlva 
Lige socijademokrata Vojvodine
i predsednik Opštinskog odbora LSV Novi Bečej
 Saša Šućurović



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook